BofA: Συμβιβασμός με την AIG για τα ενυπόθηκα

H Bank of America ανακοίνωσε ότι έχει επιλύσει τις μακροχρόνιες αγωγές της ασφαλιστικής εταιρείας American International Group, σχετικά με ενυπόθηκους τίτλους που πούλησε κατά την χρηματοπιστωτική κρίση.

Η τράπεζα θα καταβάλει στην AIG το ποσό των 500 εκατ. δολ.

για να διακανονίσει αγωγές που έχει καταθέσει εναντίον της η AIG, κατηγορώντας την Bank of America – καθώς επίσης και τις Countrywide και Merrill Lynch, τις οποίες αγόρασε η Bank of America το 2008 και το 2009 – ότι ήταν παραπλανητική αναφορικά με την ποιότητα των ενυπόθηκων τίτλων που πούλησε.

Ως μέρος της συμφωνίας που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, η AIG επίσης συμφώνησε να σταματήσει να φέρνει αντιρρήσεις αναφορικά με τον διακανονισμό ύψους 8,5 δισ. δολ. στην οποία έχει καταλήξει η Bank of America με ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ αυτών και η AIG. Η τράπεζα και ο διαχειριστής των επενδυτών, η Bank of New York Mellon Corp. συμφώνησαν να συμβιβαστούν το 2011, αλλά η υπόθεση είχε πέσει στο κενό όταν η AIG και άλλοι είχαν αντιδράσει, λέγοντας ότι ο διακανονισμός δεν ήταν αρκετά καλός. Νωρίτερα φέτος ένας δικαστής αποφάσισε υπέρ της Bank of America.

Η Bank of America συμφώνησε ότι θα σταματήσει να προσπαθεί να συγκεντρώσει έσοδα από ασφάλιστρα ενυπόθηκων δανείων που ισχυρίζεται ότι της χρωστάει η θυγατρική ασφαλιστική της AIG, United Guaranty.

Keywords
Τυχαία Θέματα