Bloomberg: Deutsche Bank και Commerzbank ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις συγχώνευσης

Οι δύο γερμανικοί τραπεζικοί κολοσσοί Deutsche Bank και Commerzbank είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν την έναρξη διερευνητικών επαφών, με στόχο τη συγχώνευση τους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κίνηση έρχεται μετά το “πράσινο φως” που δόθηκε από τη Γερμανική κυβέρνηση η οποία θα επιτρέψει να υπάρξουν περικοπές στα λειτουργικά κόστη και να μειωθούν θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου,

τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών αναμένεται να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνελεύσεις την Κυριακή για να εγκρίνουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση ενδέχεται να δημοσιευτεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνελεύσεων, σημείωσαν πηγές στο Bloomberg.

Η έναρξη επίσημων συνομιλιών μπορεί να οδηγήσει τις γερμανικές τράπεζες ένα βήμα πιο κοντά προς μια ιστορική συμφωνία για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης με βάση το ενεργητικό και να αποτρέψουν ενδεχόμενες επιθετικές προτάσεις εξαγοράς.

Έχουν προηγηθεί μήνες παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους δύο τραπεζικούς κολοσσούς και τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς αυξάνονται διαρκώς οι πιέσεις στους ισολογισμούς τους και τα προβλήματα στις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής.

Οι Deutsche Bank και Commerzbank αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, όπως και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα