Αυξημένες πιθανότητες Grexit “βλέπουν” Barclays και Berenberg

[UPD] Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με το 2012, αναφέρει η Barclays Research, επισημαίνοντας ότι η σκληρή στάση της νέας κυβέρνησης έχει καταστήσει τον συμβιβασμό με τους διεθνείς πιστωτές, ιδιαίτερα απίθανο.

«Οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα θα προσπαθήσουν να βρουν ένα τρόπο για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά γίνεται

όλο και πιο δύσκολο», αναφέρει η Barclays. Κρίσιμες ημερομηνίες θα είναι η συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 4 Φεβρουαρίου για το εάν θα μετακυλήσει ειδικές πιστωτικές γραμμές για τις ελληνικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Σύνοδο της 12ης Φεβρουαρίου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η BERENBERG

Πιθανότητες 35% δίνει στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η Berenberg Bank.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank, Holger Schmieding, εκτιμά πως η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να αναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα διάσωσης και να συμφωνήσει λύση για το ελληνικό χρέος μπορεί να οδηγήσει την Αθήνα σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη.

Μάλιστα, ο Δανός οικονομολόγος προειδοποιεί πως ένα τέτοιο σενάριο δύναται να οδηγήσει την Ελλάδα ακόμη και εκτός ευρώ. Επομένως, για την Berenberg Bank, οι πιθανότητες μίας ακραίας σύγκρουσης, η οποία θα συνεπαγόταν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ανέρχονται στο 35%.

Keywords
Τυχαία Θέματα