Barnier: Η ΕΚΤ σχεδιάζει να ελέγχει όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει την άσκηση εποπτείας επί του συνόλου των τραπεζών της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε., Michel Barnier, μεταδίδει η Sueddeutsche Zeitung.

Ο Επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς απέρριψε τα αιτήματα της Γερμανίας να υπόκεινται μόνο οι μεγάλες τράπεζες στην εποπτεία της ΕΚΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Barnier φέρεται να επιθυμεί η εποπτεία της ΕΚΤ να ξεδιπλωθεί βήμα προς βήμα. “Από την 1η Ιανουαρίου του 2013, όλες οι τράπεζες που στηρίζονται από τα κεφάλαια του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης θα πρέπει να ελέγχονται κεντρικά”, είπε.

“Από την 1η Ιουλίου του 2013, θα ελέγχονται και όλες οι μεγάλες, συστημικά σημαντικές τράπεζες, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2014, θα υπόκεινται σε εποπτεία όλες οι τράπεζες”, φέρεται να δήλωσε.

Εάν οι χώρες της Ευρωζώνης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίξουν αυτή την πρόταση, όλες οι προσβληματικές τράπεζες θα μπορούν να χρηματοδοτούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) από τις αρχές του 2013, δήλωσε ο Barnier, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars