Bank of America: Φθηνές οι ευρωπαικές μετοχές, αλλά ελλοχεύει ο πολιτικός κίνδυνος

20:48 9/2/2017 - Πηγή: BankWars

Η Bank of America Merrill Lynch, σε ανάλυσή της επισημαίνει ότι οι ευρωπαικές μετοχές είναι πολύ φθηνές σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ, αλλά οι πολιτικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν, αποτελούν ρίσκο για τους επενδυτές.

Οι εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και η έναρξη

των διαπραγματεύσεων για το Brexit, θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταραχή, προειδοποιεί. Το country risk παραμονεύει επίσης, καθώς τα δεινά του ελληνικού χρέους αλλά και το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, εξακολουθούν να αποτελούν πηγή ανησυχίας.

Η Τράπεζα αναφέρει ότι η ακατάσταση θα ξεκαθαρίσει στα τέλη της χρονιάς και εφόσον έχουν εκλεγεί κυβερνήσεις υπέρ των μεταρρυθμίσεων, θα υπάρξουν θετικότατες εξελίξεις.

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Τα περιθώρια κερδών των εταιρειών των ΗΠΑ είναι σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η κερδοφορία τους έχει ξεπεράσει αυτή των ευρωπαϊκών εταιρειών κατά 76% από το 2009, σύμφωνα με την BofA.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τις μετοχές των ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, με την τιμή προς λογιστική αξία να ανέρχεται σε (σχεδόν) 40 ετών υψηλό σε σχέση με την Ευρώπη,

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών βρίσκονται πλέον σε ένα σημείο καμπής μετά τις πολύ καλύτερες προοπτικές των μετοχών που σχετίζονται με τα εμπορεύματα αλλά και τις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα