BIG BROTHER ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΗΤΡΩΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ …

Έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων παραδέχθηκε ο επίτροπος επί των οικονομικών Όλι Ρεν.

Ο επίτροπος αναφέρει πως το σχέδιο θα γίνει πράξη από τις ελληνικές αρχές με την υποστήριξη της Ομάδας Δράσης ”Task Force”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, θα το πετύχει αυτό με μητρώο λογαριασμών όλων των πολιτών και παρακολούθηση της κίνηση σε αυτούς.

Ερωτώμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο κ. Ρεν σχολίασε ότι η ΕΕ είναι ενήμερη για τον «Χάρτη πορείας

για την τεχνική βοήθεια στο πεδίο της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής» και επισημαίνει ότι κύριος στόχος είναι να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για την κατά του ξεπλύματος χρήματος, ακόμη και όταν αυτές προέρχονται από τρίτους.

Ο Όλι Ρεν λέει πως το σχέδιο θα γίνει πράξη από τις ελληνικές αρχές με την υποστήριξη της Ομάδας Δράσης Task Force και υπογράμμισε ότι ένα από τα προβλεπόμενα μέτρα είναι η δημιουργία κεντρικού μητρώου τραπεζικών λογαριασμών το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα από κοινού επεξεργασίας των δεδομένων με αρχές και υπηρεσίες εκτός Ελλάδας και ότι μόνο οι ελληνικές αρχές θα είναι αρμόδιες για την παρακολούθηση των καταθέσεων και της κίνησης λογαριασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα