Asmussen: H Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Joerg Asmussen, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ωστόσο πως η παραχώρηση περισσότερου χρόνου στη χώρα θα κοστίσει χρήματα.

Ξεχωριστά, ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων για λογαριασμό των κρατών, παράλληλα με τα ταμεία διάσωσης της Ευρωζώνης.

“Η

ΕΚΤ θα ενεργεί μόνο παράλληλα με το EFSF και αργότερα τον ESM”, δήλωσε ο Asmussen σε οικονομικό φόρουμ στο Potsdam της Γερμανίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi υπαινίχθηκε πως η ΕΚΤ ίσως παρέμβει σύντομα για να αγοράσει κυβερνητικά ομόλογα στην ανοιχτή αγορά με στόχο να μειώσει το κόστος δανεισμού των πιεσμένων χωρών.

Ο Asmussen διευκρίνισε πως οι χώρες θα πρέπει να υποβάλουν επίσημο αίτημα για βοήθεια. Τα ομόλογα που θα αγοράζονται θα έχουν βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ΔΝΤ θα πρέπει να εμπλέκεται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προσαρμογής, προκειμένου να δράσει η ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ θα δρα επίσης ανεξάρτητα όσον αφορά τις αγορές ομολόγων, είπε ο τραπεζίτης. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα ακόμη σχεδιάζεται και πως ο Draghi θα συζητήσει τα αποτελέσματα την επόμενη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα