ΑΓΟΡΕΣ – AΣΙΑ: «Βουτιά» 6,4% στη Σανγκάη, στο -2,3% το Τόκιο λόγω πετρελαίου

Ισχυρούς κλυδωνισμούς προκάλεσε στις αγορές της Ασίας η νέα μεγάλη πτώση (-6%) στις τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης να επιστρέφει.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index έκλεισε με πτώση 6,4% στις 2.750 μονάδες, στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε απώλειες 2,35% στις 16.709 μονάδες, ενώ ο Hang Seng υποχώρησε 2,39% στις 18.875 μονάδες.

Κλειστές λόγω αργίας είναι οι αγορές σε Αυστραλία και Ινδία.

Το volatility στις αγορές δεν βοηθά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, σχολιάζει ο broker Robert Levine, μιλώντας στο marketwatch, τονίζοντας ότι τα οφέλη από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου επισκιάζονται από την ανησυχία για την παγκόσμια ανάκαμψη.

ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Το χρηματιστήριο της Μόσχας κατέγραψε σήμερα πτώση πάνω από 3% στον απόηχο της νέας πτώσης των τιμών του πετρελαίου, με το ρωσικό νόμισμα να υποχωρεί έναντι του δολαρίου και του ευρώ και να προσεγγίζει το χαμηλό επίπεδο ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης RTS (που εκφράζεται σε δολάρια) υποχώρησε κατά 3,5% με τις πρώτες συναλλαγές , ενώ ο δείκτης Micex (που εκφράζεται σε ρούβλια) παρέμεινε σταθερός.

Το ρούβλι υποχωρεί με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 81,7 ρούβλια ανά δολάριο και τα 88,8 ρούβλια ανά ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα