Apple: Πρώτη στην λίστα Forbes με τα κορυφαία brands στον κόσμο

Μελέτη των κορυφαίων brands του Forbes δείχνει πως το brand name της «Apple» είναι ισχυρότερο από ποτέ. Η Apple «ανακηρύσσεται» το πιο πολύτιμο brand στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά με αξία 104,3 δισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 20% από πέρυσι ενώ αξίζει σχεδόν το διπλάσιο σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο brand του πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes.

«Η καρδιά ενός σπουδαίου brand, είναι ένα σπουδαίο προϊόν», λέει ο Kevin Lane Keller, ειδικός

επί εμπορικών σημάτων και καθηγητής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Tuck του Dartmouth.

Η Apple έκανε πωλήσεις-ρεκόρ 33,8 εκατομμυρίων iPhones στο τελευταίο τρίμηνο. Επίσης διέθεσε 14,1 εκατομμύρια iPads και 4,6 εκατομμύρια Macs. Σχεδόν 30 δισεκατομμύρια τραγούδια έχουν πουληθεί στην υπηρεσία iTunes από τη δημιουργία της το 2003. Οι πωλήσεις των iPods έχουν μειωθεί καθώς ο κόσμος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του ως music player, ωστόσο, η Apple πούλησε 3,5 εκατομμύρια iPods στο δ’ τρίμηνο χρήσης και 26,4 εκατομμύρια για το σύνολο του έτους.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης του Forbes βρίσκεται η Microsoft με αξία brand 56,7 δισ. δολάρια. Το ποσό έχει μείνει σταθερό τα τελευταία τρία έτη, καθώς η Microsoft αγωνίζεται να πετύχει τη μετάβαση από τα PC στον κόσμο των κινητών. Η Coca-Cola είναι το μόνο brand της πρώτης πεντάδας που δεν προέρχεται από τον χώρο της τεχνολογίας. Με αξία 54,9 δισ. δολάρια, καταλαμβάνει την τρίτη θέση για το 2013. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η IBM με αξία 50,7 δισ. δολαρίων και η Google με αξία 47,3 δισ. δολαρίων.

Original article: Apple: Πρώτη στην λίστα Forbes με τα κορυφαία brands στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα