Aνακάμπτει η Wall Street – Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα εν μέσω έντονης δραστηριότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων και ενώ επανέρχεται η αισιοδοξία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις δοκιμές για την εξέλιξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι δομικές είχαν διακοπεί όταν εθελοντής που είχε λάβει το εμβόλιο εμφάνισε μια ανεξήγητη ασθένεια.

Εν τω μεταξύ, ο CEO της Pfizer ανέφερε ότι η φαρμακευτική θα έχει τον Οκτώβριο έτοιμα τα αποτελέσματα για το εμβόλιο που εξελίσσει

με την BioNTech.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Oracle ανακοίνωσε ότι κερδίζει τη Microsoft στη μάχη για το Tik Tok. Η συμφωνία μεταξύ της ΒyteDance, ιδιοκτήτριας της TikTok, και της Oracle πιθανότατα θα περιλαμβάνει ανάληψη μεριδίου του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά μοιάζει περισσότερο με εταιρική αναδιάρθρωση αντί για καθαρή πώληση, είπε μια από τις πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η μετοχή της Oracle πραγματοποιεί άλμα 6%.

O Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 27.846 μονάδες

Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,02% στις 3.373 μονάδες

Ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα στις 11.016 μονάδες

Το αμερικανικό αργό διολισθαίνει 0,6% στα 37,1 δολάρια το βαρέλι

Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,9% στα 1.966 δολάρια ανά ουγγιά

Το δολάριο καταγράφει απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,18 δολ./ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα