Alpha Bank: Συμφωνία Διοίκησης – Συλλόγου Προσωπικού για ασφαλιστικά δικαιώματα, συντάξιμο μισθό, όρια ηλικίας εξόδου

Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα το προεδρείο του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank και η διοίκηση της Τράπεζας, με την οποία διασφαλίζονται πλήρως όσα απορρέουν από το καταστατικό του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank.

Μετά την συμφωνία αποκαθίσταται η ηρεμία στο προσωπικό

της Τράπεζας για θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα όπως είναι το εφάπαξ, ο υπολογισμός του, ο συντάξιμος μισθός και τα όρια ηλικίας εξόδου, μετά την κλίμα ανασφάλειας που είχε δημιουργηθεί ύστερα από την καταγγελία – από την πλευρά της Alpha Bank – της σύμβασης του 1981.

Ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή είχε τονίσει ότι δεν δέχεται την απεμπόληση ή κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών προσδοκιών που απορρέουν από τον κανονισμό παροχών του Ταμείου και ειδικά στο θέμα του συντάξιμου μισθού, του προ-συνταξιοδοτικού καθεστώτος και πάνω απ’ όλα την οποιαδήποτε περικοπή από το εφάπαξ που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην συμφωνία που επετεύχθη προβλέπονται τα εξής:

1. Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Τραπέζης Πίστεως κατά το σκέλος που αφορά στην καταβολή της προβλεπόμενης από το καταστατικό του και τον κανονισμό παροχών εφάπαξ παροχής διατηρεί τη συνέχειά του.
2. Η εφάπαξ παροχή του Ταμείου συνεχίζει να υπολογίζεται από το Ταμείο κατά το ύψος και τον τρόπο υπολογισμού που προβλέπει το καταστατικό του και ο Κανονισμός Συντάξεων αι Παροχών του Ταμείου. Στο συνολικό ποσό εμπεριέχεται ρητά και η αποζημίωση του Ν. 2112, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί το 1981.
3. Συμφωνήθηκε ρήτρα διασφάλισης του ύψους του εφάπαξ όπως προβλέπεται από το καταστατικό του έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής μείωσης ή κατάργησης με νομοθετική ρύθμιση της προβλεπόμενης αποζημίωσης αποχώρησης (2112).
4. Η Τράπεζα αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει η ίδια τα ποσά που απαιτούνται για την απροβλημάτιστη καταβολή της εφάπαξ παροχής του Ταμείου όπως αυτή καθορίζεται.
5. Εξαιρετική ρύθμιση για όλους τους συναδέλφους που έχουν προεξοφλήσει μέρος του εφάπαξ. Συμφωνήθηκε ότι η προσαύξηση του ποσού της προκαταβολής (παρ.10Β-10Γ) διαμορφώνεται από ένα και μισό (1½) βασικό μισθό σε μισό (½) βασικό μισθό. Η ρύθμιση θα ισχύει για τα εξερχόμενα μέλη μας από 1.1.2014.
6. Οι διατάξεις του Καταστατικού και του Κανονισμού Συντάξεων και Παροχών του Ταμείου που αφορούν στον συντάξιμο μισθό και στις συντάξιμες αποδοχές καθώς και οι διατάξεις του Καταστατικού του Ταμείου που αφορούν στη διοίκηση του Ταμείου εξακολουθούν να ισχύουν. (Οι ανωτέρω ρυθμίσεις αφορούν τα μέλη του Ταμείου Αλληλοβοηθείας που προσελήφθησαν έως 31.12.1992).

Original article: Alpha Bank: Συμφωνία Διοίκησης – Συλλόγου Προσωπικού για ασφαλιστικά δικαιώματα, συντάξιμο μισθό, όρια ηλικίας εξόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα