Alpha Bank: Η γενική συνέλευση των μετόχων δίνει το “πράσινο φως” για την ΑΜΚ

Σήμερα, στις 10 π.μ. συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως το ποσό των 800 εκατ. ευρώ. Η σημερινή γενική συνέλευση της Alpha Bank αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα, ύστερα από την αρνητική θέση για την ΑΜΚ που πήρε δημοσίως ο μέτοχος της Τράπεζας,

J. Paulson.

Reuters: Η Alpha κερδίζει την υποστήριξη των μετόχων για την ΑΜΚ

Στην Alpha Bank επικρατεί αισιοδοξία για  την επιτυχία της ΑΜΚ από τα μηνύματα που έχει λάβει η διοίκηση κατά τις περίπου 100 διαδικτυακές παρουσιάσεις σε Έλληνες και ξένους επενδυτές και αναλυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Με χθεσινή ανάλυση της Eurobank Equities για την Alpha Bank, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο το 1,58 ευρώ (χωρίς να ενσωματώνει την ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ) και σύσταση buy.

Μετά την απόφαση της ΓΣ, η διοίκηση της Τράπεζας  θα καταθέσει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία της ΑΜΚ με παράλληλη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και βιβλίο προσφορών στο εξωτερικό. Η συνδυασμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πρόκειται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και το ποιοι κάτοχοι μετοχών θα μπορούν να πάρουν μέρος στην ΑΜΚ.

Η τιμή διάθεσης της μετοχής θα καθοριστεί από τις προσφορές που θα υποβληθούν στο βιβλίο προσφορών και εκτιμάται από την αγορά στο 1 ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους της ΑΜΚ δίνεται  προτεραιότητα στους υφιστάμενους μετόχους με το ποσοστό συμμετοχής τους. Αν υπάρξουν αδιάθετες μετοχές τότε κατά προτεραιότητα θα κατανεμηθούν σε υφιστάμενους μετόχους (που επιθυμούν αύξηση του ποσοστού τους) και σε νέους επενδυτές.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Alpha Bank: Ο “μοναχός”, οι “τραπεζο-καλόγεροι, “το “Μοναστήρι” και ο “ηγούμενος”

Keywords
Τυχαία Θέματα