Akinci για την ένωση της Κύπρου: Είναι η “μητέρα όλων των κακών”

11:07 5/3/2017 - Πηγή: BankWars

Σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο Μιλιέτ προέβη ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν έρθει στα Κατεχόμενα, όπως μεταδίδει η “Καθημερινή Κύπρου”. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της πτήσης, δήλωσε ότι “στην διαδικασία των 22 μηνών έχουν γίνει σοβαρά βήματα ωστόσο τώρα που φτάνουμε στο τέλος η ελληνοκυπριακή πλευρά ακόμα δεν έχει προβεί στα βήματα που πρέπει να κάνει. Εμείς θέλουμε μια νέα συνεργασία. Η ελληνοκυπριακή πλευρά στο θέμα της πολιτικής ισότητας των τουρκοκυπρίων συμπεριφέρεται

αμήχανα και φέρεται αντίθετα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, “Η σκιά των προεδρικών εκλογών έπεσε νωρίς στις διαπραγματεύσεις. Η απόφαση της βουλής για τον θεσμό της Ένωσης στα σχολεία λύθηκε σε αυτό το πλαίσιο”, όπως υποστήριξε.

“Δεν θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία αλλά θέλουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον όσο μπορούμε να το κάνουμε παίρνοντας μαθήματα από τα λάθη που έγιναν. Γιατί η Ένωση είναι η μητέρα όλων των κακών που έγιναν στην Κύπρο. Αν δεν αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση της βουλής, ενδεχομένως δεν έχουν νόημα οι διαπραγματεύσεις”.

Σύμφωνα με την Μιλιέτ, ο τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι το να επιμηκυνθούν οι διαπραγματεύσεις όπως μια “λεπτή κλωστή” δεν έχει νόημα και πλέον η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να πάρει μια απόφαση. Επανέλαβε επίσης ότι στόχος είναι η λύση αλλά αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για μια ομοσπονδιακή λύση.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα μέχρι στιγμής στίγμα επανόδου του κ. Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις μετά την συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ αφήνοντας να εννοηθεί την αμετάκλητη απόφαση του για ακύρωση του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα