AUTO-MOTO: δοκιμάζουμε το ΚΙΑ Rio 1.4 CRDi!

Παρά το μικρό του μεγέθους του το Rio είναι ένα από τα καλύτερα και προφανώς πιο επίκαιρα μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Kia για την ελληνική αγορά. Καταρχήν, έχει μοντέρνα σχεδίαση, καλούς χώρους και τώρα μία ισχυρότερη ντίζελ έκδοση για να ολοκληρώσει την γκάμα του μοντέλου.

Δεν λέμε, μια χαρά και η μικρότερη με τον πετρελαιοκινητήρα του 1,1 lt αλλά δεν μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις και όταν το ζητούσες αυτό υπήρχε ένα σχετικό τίμημα στην κατανάλωση. Την εικόνα αυτή

βελτιώνει η νέα έκδοση 1.4 CRDi η οποία αν θέλετε επισκιάζει την 1.1 μιας και με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού (το Uptown με σύστημα start/stop, το ISG) η διαφορά των κάτι παραπάνω από 800 ευρώ θεωρείται μικρή.

Χάρη στον πολιτισμένο στην λειτουργία του 1.400άρη ντίζελ το Rio όχι μόνο αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτάσεις του είδους αλλά δυσκολεύει και τον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα, το μοτέρ του μοντέλου της δοκιμής μας είναι σχετικά ήσυχο, με λογική ντίζελ χροιά και καλά αποθέματα ροπής έστω και αν δεν εμφανίζονται από όσο χαμηλά θα θέλαμε.

Περισσότερα στο www.caroto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα