AUTO-MOTO: Mercedes S 500 Intelligent Drive στον αυτόματο πιλότο!

Ιπτάμενα αυτοκίνητα μάλλον δεν θα δούμε ποτέ αλλά αυτόνομα οχήματα που θα κινούνται με την βοήθεια αισθητήρων, ραντάρ και καμερών είναι πλέον θέμα κάποιων χρόνων. Σε αυτή τη κατεύθυνση προχωρούν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως και η Mercedes-Benz η οποία παρουσίασε στην Φρανκφούρτη το πρόγραμμα «Intelligent Drive» προϊδεάζοντας για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης (δηλ. την κίνηση δίχως να εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας).

Το project της Mercedes βασίζεται

σε μία πρωτότυπη S 500 Intelligent Drive η οποία εφοδιάζεται με σωρεία αισθητήρων όπως: μία βασική κάμερα, μία έγχρωμη για να αναγνωρίζει τα φανάρια, μία ευρυγώνια για να «σκανάρει» το περιβάλλον και να προσδιορίζει το στίγμα του αυτοκινήτου στο χώρο, τέσσερα μικρού εύρους ραντάρ και τρία μακρύτερης εμβέλειας κ.λπ.

Το όλο σύστημα μπορεί να ανιχνεύει σε απόσταση έως 200 μέτρα και να «σκανάρει» πάνω από 25 φορές το δευτερόλεπτο. Όλα τα δεδομένα από τους αισθητήρες μεταβιβάζονται σε μία ηλεκτρονική μονάδα ώστε αυτή να γνωρίζει τον περιβάλλοντα χώρο και με την βοήθεια του συστήματος GPS να κατευθύνει το αυτοκίνητο.

Περισσότερα στο www.caroto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα