AEK: Βρήκε “παραθυράκι” για παραμονή στην Superleague – Σήμερα η έφεση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ενώπιον της οποίας έχει προσφύγει η ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που την καταδίκαζε σε ουσιαστικό υποβιβασμό στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Αν οι «κιτρινόμαυροι» δικαιωθούν θα τους επιστραφούν οι τρεις βαθμούς (θα επιστρέψουν στους 30), λογικά θα παιχτεί και το υπόλοιπο του αγώνα που διεκόπη με τον Πανθρακικό και σε αυτό το διάστημα

θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ (0-1).

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ προσπαθεί με κάθε νόμιμο τρόπο να εξαντλήσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Για αυτό τον λόγο προχωράει στην καταγγελία του Άρη για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, λόγω της προσπάθειας υπαγωγής της «κίτρινης» ΠΑΕ στο άρθρο 99.

Σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ πάσης φύσεως διαφορές που προκύπτουν επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα και απαγορεύεται η προσφυγή σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

Στην Ένωση, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν φτάσει μέχρι το σημείο να χρησιμοποιούν αυτές τις προσωρινές αποφάσεις σε διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ, ώστε να κερδίζουν χρόνο.

Εξάλλου ο ο νομικός της Ένωσης Χάρης Οικονομόπουλος εμφανίστηκε ξεκάθαρος ότι η ΑΕΚ θα κυνηγήσει την υπόθεση Ψωμιάδη, ανεξάρτητα από την κατάσταση που θα βρίσκεται η ΠΑΕ (δηλαδή σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν).

Keywords
Τυχαία Θέματα