A. Σακελλαρίου: Η Atlas Merchant Capital του Bob Diamond θα επενδύσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στην Praxia Bank

Θέσεις στην ελληνική τράπεζα Praxia Bank χτίζει ο Bob Diamond, επικεφαλής της Atlas Merchant Capital, σύμφωνα με την Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλο της Praxia Bank, η οποία μιλώντας στο Bloomberg, ανέφερε ότι ο πρώην επικεφαλής της Barclays σκοπεύει να διαθέσει περί τα 115 εκατ. δολάρια στην τράπεζα.
Η

Praxia, η οποία δημιουργήθηκε το 2017 αφού η Atlas απέκτησε την τραπεζική άδεια της Credicom Consumer Finance Bank, επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Δεδομένης της θετικής προοπτικής για την Ελλάδα, η Atlas Merchant Capital αναγνώρισε νωρίτερα σημαντική ευκαιρία στην αγορά να δημιουργήσει μια εξειδικευμένη τράπεζα», δήλωσε η Σακελλαρίου
Στόχος είναι η επέκταση σε μια αγορά που οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας έχουν περιοριστεί στην αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου επισφαλών δανείων.
Η διοίκηση της Praxia είχε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές καθώς επιδιώκει να αυξήσει έως και τα 300 εκατομμύρια ευρώ τα κεφάλαια της έως το 2022, δήλωσε η Σακελλαρίου.
Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 120 άτομα και σχεδιάζει να προσλάβει άλλα 300 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
“Με την παρουσία ενός ισχυρού μετόχου όπως του Atlas, είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση να ολοκληρώσουμε την αρχιτεκτονική της τράπεζας και να ξεκινήσουμε τα σχέδιά μας” είπε.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 35% της ελληνικής οικονομίας και απασχολούν πάνω από 400.000 άτομα, σύμφωνα με την Σακελλαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα