550 εκ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα για έργα και επιχειρήσεις – Συμφωνίες με Alpha και Παγκρήτια Τράπεζα

Υπεγράφησαν οι δανειακές συμβάσεις, μεταξύ ΕΤΕπ, Δημοσίου και εμπορικών τραπεζών, συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Από πλευράς τραπεζών, υπεγράφησαν συμφωνίες με την Alpha Bank,

το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής των συμφωνιών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η επιτυχής κατάληξη της συμφωνίας για τους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις τρεις ελληνικές τράπεζες αποτελούν ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην αποκατάσταση της ομαλής ροής χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, με ευρύτερα αναπτυξιακά οφέλη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

Σημείωσε ειδικότερα πως το δάνειο που υπεγράφη με την Παγκρήτια Τράπεζα αφορά τη χρηματοδότηση του προγράμματος «δουλειά για τους νέους», που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απώτερος στόχος μας είναι να υιοθετηθεί και από άλλες τράπεζες.

Μετά τις σημερινές συμφωνίες, οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς τη χώρα μας, ανέρχονται για το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ, από 705 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Οι σχετικές συμφωνίες υπεγράφησαν με την ευκαιρία της πραγματοποίησης για πρώτη φορά στη χώρα μας, το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου, της συνάντησης της διευθύνουσας επιτροπής της ΕΤΕπ ενόψει της Προεδρίας της Ε.Ε. που θα αναλάβει η Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Original article: 550 εκ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα για έργα και επιχειρήσεις – Συμφωνίες με Alpha και Παγκρήτια Τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα