ΟΑΕΔ: «4ο Forum Εργασίας» – Ευκαιρίες καριέρας για ανέργους – Συμμετέχουν 40 μεγάλες επιχειρήσεις

15:20 7/5/2014 - Πηγή: BankWars

Σε άμεση επαφή με επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν οι άνεργοι που θα επισκεφθούν «4ο Forum Εργασίας –Ευκαιρίες Καριέρας ΟΑΕΔ» που διοργανώνει ο οργανισμός απασχόλησης εργατικού δυναμικού το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος, επί της οδού Πειραιώς 254, Ταύρος- Αθήνα.

Στα περίπτερα θα ενημερωθούν για ευκαιρίες καριέρας, ενώ θα λάβουν

και συμβουλευτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους συμβούλους εργασίας.

Μέχρι σήμερα –τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής του Οργανισμού κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, έχουν δηλώσει συμμετοχή 40 μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ υπολογίζουμε ότι στο forum θα προσέλθουν πάνω από 5.000.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

-Ευκαιρίες Εργασίας και Καριέρας, που θα εξασφαλίσουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων και χαρακτηριστικών, ικανό να καλύψει παρούσες και μελλοντικές ανάγκες τους, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια.

-Συζήτηση σε πάνελ ομιλιών σχετικές με τα θέματα της αγοράς εργασίας. Οι ομιλητές θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους υποβληθούν.

-Workshops με στόχο την παρουσίαση των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους. Ενημερωτικά, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν τρείς αίθουσες χωρητικότητας των 50 ατόμων αντίστοιχα, όπου θα υλοποιούνται workshops σχετικά με τις κάτωθι Συμβουλευτικές υπηρεσίες: Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών, από εξειδικευμένους Συμβούλους του Οργανισμού.

-Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα βρίσκονται εξειδικευμένοι Σύμβουλοι όπου θα δίνουν σχετικές οδηγίες για τη διαμόρφωση και τη βελτίωση των βιογραφικών σημειωμάτων των ενδιαφερομένων.

Η υπηρεσία Eures θα ενημερώνει σχετικά με τους τρόπους αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, καθώς επίσης θα έχει και προσκεκλημένους συμβούλους Eures από διάφορες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκπρόσωποι των χωρών, θα έχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας και θα δέχονται ερωτήσεις για την Εθνική αγορά εργασίας τους.

Μέσα από διαδραστικές ενέργειες και σύγχρονες μεθόδους συνεργασίας (workshops) αλλά και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο (internet, επαγγελματική δικτύωση), το 4ο Forum Εργασίας στοχεύει στη θωράκιση των αναζητούντων εργασία με την απαραίτητη γνώση για τη διεκδίκηση απασχόλησης.

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr, ένα micro site που θα παρέχει όλο το ενημερωτικό υλικό της εκδήλωσης.

Original article: ΟΑΕΔ: «4ο Forum Εργασίας» – Ευκαιρίες καριέρας για ανέργους – Συμμετέχουν 40 μεγάλες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα