18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – Πανσέληνος: Οι εκδηλώσεις

Σήμερα η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή πανσέληνος του χρόνου. Το φεγγάρι του Αυγούστου έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, καθώς λίγο μετά την ανατολή του αλλά και προς τη δύση του αρχίζει να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Στην Περιφέρεια Αττικής

την ημέρα της Πανσελήνου, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Βραυρώνας. Ξενάγηση από τις 19:00 έως τις 20:30, και συναυλία τζαζ μουσικής στον προαύλιο χώρο του μουσείου.Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον. Συναυλία της Ζωής Τηγανούρια με το συγκρότημά της, με τίτλο «Η Ζωή με Πανσέληνο». Θα ακουστεί παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα, την Σμύρνη και την Μεσόγειο.Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

1. Παράσταση χορού και μουσικής από τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο του Μπαλέτου της Κρατικής Τηλεόρασης της Κούβας, Alejandro Ceballos και τον συνθέτη και ερμηνευτή αρχαίας ελληνικής λύρας Νίκο Ξανθούλη.

2. Αρχαιολόγοι του Μουσείου και Ξεναγοί του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών θα αφηγηθούν άγνωστες και άκρως γοητευτικές ιστορίες της νύχτας που αφορούν ορισμένα από τα διασημότερα εκθέματα.

3. Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκθέσεις σύγχρονης κεραμεικής, γλυπτικής και εικαστικής δημιουργίας θα παρουσιάσουν τα έργα τους που βρίσκονται εκτεθειμένα στο καφέ και στον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου.

4. Στην αίθουσα του βωμού ο Νίκος Ξανθούλης θα ερμηνεύσει στο πιάνο τις μουσικές του σεληνόφωτος από γνωστά ελληνικά τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου.

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας. Συναυλία της Σόνιας Θεοδωρίδου, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνος, στο πλαίσιο των Αισχυλείων. Προσβάσιμοι χώροι μέσω περισχοίνισης θα είναι μόνο τα Προπύλαια και η Ρωμαϊκή Αυλή. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:30 έως 23:30.

Επιπλέον, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 21:00, το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί την γνωστή μπάντα The Swingin’ Cats στον προαύλιο χώρο του, με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια και χορό. Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8:00 έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 20:00), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη:Το μαντείο των ήχων».

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου από τις 20:00 και έπειτα η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη.

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για όλους τους χώρους και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα