ΥΠΕΣ: Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων

«Σε καμία περίπτωση  δε ζητήθηκαν, ούτε πρόκειται να ζητηθούν, τα στοιχεία των αλλοδαπών παιδιών παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, Ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών», δηλώνει κατηγορηματικά ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, που ζητούσε τα στοιχεία αλλοδαπών παιδιών που βρίσκονται σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αξιακό μας κώδικα για λόγους σκοπιμότητας ή ψηφοθηρίας. Είμαστε

υποχρεωμένοι να δείξουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας ακόμα και σε αυτά τα παιδιά, που τυχαίνει να είναι παιδιά παράνομων μεταναστών.

Όταν το υπόλοιπο σύστημα λειτουργεί και αξιοποιεί σωστά ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για να καλύψει με πληρότητα τα παιδιά Ελλήνων πολιτών, νομίζω ότι το να βγάλουμε και μια άλλη πτυχή στο πρόσωπο της Ελλάδας προς τα έξω ωφελεί την εθνική προσπάθεια, δεν τη βλάπτει.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει:

Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων.

Με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζεται, από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ζητήθηκε να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα