Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας: Πρόκειται για καθαρό έργο εμπρηστών – Μέσα σε μία ώρα τέσσερις διαφορετικές φωτιές [ΒΙΝΤΕΟ]

Πύρινος εφιάλτης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17:30 το απόγευμα από φωτιές που ξέσπασαν μέσα σε λιγότερο από μία ώρα σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, σε Καλάμι, Μεγάλα Χωράφια, Άπτερα και Καλύβες.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε πίσω από το Καλάμι και επεκτάθηκε γρήγορα προς τα Μεγάλα Χωράφια ενώ λίγη ώρα αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο νέες φωτιές σε Άπτερα και Καλύβες.

«Πρόκειται για καθαρό έργο εμπρηστών » δήλωσε στο Flashnews.gr ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Τάσος Κουρουπάκης ο οποίος

ανέφερε ότι οι συνεχείς εναλλαγές στους ανέμους δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης.

Η πύρινη λαίλαπα απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρα όμως χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ο κίνδυνος αυτός προς στιγμή αποσοβήθηκε, όμως μια νέα αναζωπύρωση σήμανε πάλι συναγερμό στους πυροσβέστες που έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.

Μάχη δίνεται και για να σωθούν σπίτια, καλλιέργειες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες καθώς η πυρκαγιά έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από περιουσίες, κυρίως στα Μεγάλα Χωράφια.

Το τελευταίο μέτωπο που εκδηλώθηκε στις Καλύβες αντιμετωπίστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν από τις Βρύσσες, απελευθερώνοντας οχήματα που κατευθύνθηκαν στα μεγάλα μέτωπα σε Καλάμι και Μεγάλα Χωράφια.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Χανίων, Βρυσών ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύουν οχήματα ΟΤΑ και δεκάδες εθελοντές που από κοινό δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο με εμπόδιο τους ανέμους που τις τελευταίες ώρες έχουν ενισχυθεί.

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα