«Ξεδοντιάζουν» το «κύκλωμα» της Proton Bank- Άλλες τρείς συλλήψεις για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Πεμπτης για την σύλληψη και άλλων μεγαλοστελεχών της Proton Bank που εμπλέκονται στην υπόθεση Λαυρεντιάδη.

Μετά την αιφνιδιαστική σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη με ένταλμα σύλληψης της 2ης ειδικής ανακρίτριας,

το βράδυ συνελήφθησαν με την ίδια διαδικασία τρία υψηλόβαθμα -πρώην- στελέχη της τράπεζας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ όλα δείχνουν πώς έπεται συνέχεια.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς η ανακρίτρια έχει εκδώσει κι άλλα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο μιας επιχείρησης – μαμούθ, από αυτούς που τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε στην Ελλάδα (υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Energa κλπ).

Για την υπόθεση, που σχετίζεται με τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια που χορηγούσε η τράπεζα την περίοδο που πρόεδρος του ΔΣ ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης, κατηγορούνται για σειρά κακουργημάτων 27 συνολικά πρόσωπα, ενώ το συνολικό σχηματικό ποσό των επισφαλών δανείων που φέρονται να δόθηκαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, αγγίζει τα 701 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα