Βρετανία: Μαθητές πήραν αποβολή επειδή φορούσαν αθλητικά παπούτσια

Εκατό παιδιά στο σχολείο Coseley, στη περιοχή West Midlands της Βρετανίας, είδαν «την πόρτα της εξόδου» από την διεύθυνση, την πρώτη ημέρα προσέλευσης τους στο σχολείο, επειδή φορούσαν αθλητικά παπούτσια…

Οι γονείς των παιδιών αυτών δηλώνουν έξαλλοι με την πολιτική του σχολείου, που είχε στείλει μηνύματα στα κινητά τους, το προηγούμενο βράδυ ειδοποιώντας τους, οι μαθητές να μη φορούν αθλητικά παπούτσια, έστω και αν είναι μαύρα, το χρώμα παπουτσιών που επιτάσσουν οι κανόνες του σχολείου.

Η Michelle

Clark, μητέρα ενός 13χρονου μαθητή, δήλωσε ότι είχε ξοδέψει 75 λίρες για να αγοράσει ένα ζευγάρι μαύρα αθλητικά παπούτσια στο γιο της και το παιδί αποβλήθηκε από το σχολείο γι’αυτό το λόγο. Η ίδια τονίζει ότι ο γιος της πήγε στο σπίτι χωρίς να έχει κλειδί και έμεινε απέξω, επειδή αυτή και ο σύζυγός της ήταν στη δουλειά.

Οι γονείς των παιδιών που πήραν αποβολή υποστηρίζουν ότι το σχολείο τους ενημέρωσε με μηνύματα στα κινητά τους για την απαγόρευση των αθλητικών παπουτσιών στους μαθητές, μόλις το προηγούμενο βράδυ.

Αντίθετα, η διευθύντρια του σχολείου, Kirsty Westhead-Jones, δηλώνει ότι οι γονείς είχαν ειδοποιηθεί με επιστολές τον Μάιο και τον Ιούλιο για την πολιτική του σχολείου, οι μαθητές να φορούν ομοιόμορφη στολή και παπούτσια, που να μην είναι αθλητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα