Βηματοδότης: Οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ θα είναι «γενναιόδωρες»

Αυξάνει η κυβέρνηση το ποσό των αποζημιώσεων που θα πάρουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Διαβάστε τι γράφει ο Βηματοδότης στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος

Σήμερα θα σας αποκαλύψω πόση αποζημίωση θα πάρουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ, αφού άλλες ωριμότερες σκέψεις έκαναν την κυβέρνηση να το

ξανασκεφτεί στο θέμα των αποζημιώσεων. Λοιπόν οι αποζημιώσεις, όπως άλλωστε υποσχέθηκε και ο Πρωθυπουργός θα είναι «γενναιόδωρες», δηλαδή εγκαταλείφθηκαν οι αρχικές προθέσεις να τους δώσουν από ένα δεκαχίλιαρο και τώρα ανέβασαν το ποσό στις 25.000 ευρώ, ανάλογα βεβαίως με τα χρόνια υπηρεσίας και τι είδους σύμβαση είχε ο καθένας. Αυτό το επιβεβαιώνει και κυβερνητική πηγή, δηλαδή ο κ. Σ. Κεδίκογλου όταν τον ρώτησα πότε θα δοθούν αυτές οι αποζημιώσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι πρώτον η κυβέρνηση εμφανίζεται, τουλάχιστον έως τώρα αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει στο σχέδιο Β΄δηλαδή στη δημιουργία ενός νέο φορέα με κλειστή όμως την ΕΡΤ. Ακόμα ο κ. Ι. Στουρνάρας ζητεί εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης και έστειλε μάλιστα στην εισαγγελέα διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου επιστολή με την οποία ζητείται η διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προ τη προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή δημοσιογραφικών και άλλων υπηρεσιών.

Φαίνεται ότι ο κ. Στουρνάρας παίρνει όλο το βάρος της διαχείρισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την ΕΡΤ. Αυτός ήταν και ο λόγος που έδειξε να εξοργίζεται από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στην ΕΡΤ: «Εχω ευθύνη. Δεν είμαστε χώρα μπέστε σκύλοι αλέστε», τους είπε.

Ο κ. Φ. Κουβέλης φαίνεται και αυτός εξοργισμένος, αλλά για άλλο λόγο, με την όλη εξέλιξη που πήρε η ΕΡΤ και ζήτησε, όπως μου είπαν να παραμείνει ανοιχτή, όποια και να είναι η τύχη της: Πώς; «Οπως την κλείσετε έτσι μπορείτε να την ανοίξετε. Εύκολα», διαμηνύουν στην κυβέρνηση σήμερα στη ΔΗΜΑΡ και στελέχη της αποκαλύπτουν και τον διάλογο που είχε ο κ. Κουβέλης όταν ο κ. Σαμαράς (την περασμένη Κυριακή) τους παρουσίασε τα σχέδια για κλείσιμο της ΕΡΤ: «Οποία επιμέλεια. Τα έχετε όλα έτοιμα χωρίς να συνεννοηθείτε μαζί μας», ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Κουβέλη. Περίπου την ίδια απάντηση έδωσε και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος, όπως με διαβεβαίωσαν έδειξε να εξοργίζεται.

Και τι απάντησε ο κ. Σαμαράς; «Εγώ θα προχωρήσω. Η σημερινή ΕΡΤ είναι ένα σκάνδαλο». Οι της ΔΗΜΑΡ λένε ότι τους ξεγέλασαν και ξέρετε γιατί; Επειδή, όπως μου έλεγαν, δεν τους έστειλαν καν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και κάνουν λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στην απόφαση επειδή όταν ελήφθη δεν συνεδρίασε ούτε το Υπουργικό Συμβούλιο, ούτε η Κυβερνητική Επιτροπή και το σημαντικότερο δεν συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Μάλιστα ορισμένα στελέχη της κάνουν λόγο και για «στελέχη της Πολιτικής Ανοιξης που πήραν τέτοιες αποφάσεις»ι. Μόνον που δεν τα λένε επώνυμα, ούτε τους κατονομάζουν.

Ο κ. Σ. Κεδίκογλου ωστόσο αφήνει στις συνομιλίες του να εννοηθεί ότι η πολιτική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ συζητήθηκε στη ΝΔ προτού γίνει κυβέρνηση, αλλά το πράσινο φως για να προχωρήσει η κυβέρνηση δόθηκε σχετικά πρόσφατα. Υπάρχει και άλλο παρασκήνιο, ποιος ήταν ο συντάκτης της ανακοίνωσης που διάβασε ο κ. Κεδίκογλου, αλλά αυτό θα σας το αποκαλύψω προσεχώς. Το βέβαιο είναι ότι δεν την έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα