Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν είναι η ντροπή της Ευρωπαϊκής οικογένειας- Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ και για το Συνέδριο του κόμματος

Άνοιγμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, κάλεσμα σε πανστρατιά, στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά εξέφρασε αλλά και Συνέδριο του κόμματος για το Φεβρουάριο του 2013 προαννήγγελε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε τι είπε:

Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα θέσει πολιτικά το συνολικό

ελληνικό ζήτημα και θα ζητήσει από τους ευρωπαίους ηγέτες να κατανοήσουν ότι η επίλυση το προβλήματος είναι εύκολη. Ο πρωθυπουργός μιλάει εξ´ ονόματος όλων μας, της πατρίδας μας.

Κατανοώ την αντίδραση και την αγωνία της κοινωνίας αλλά δεν δεχόμαστε πράξεις βίας. Δεν συμφωνούμε με τυφλές προτάσεις.

Έχει επικρατήσει στην Ευρώπη το στερεότυπο μια αποκλίνουσας χώρας, που είναι η ντροπή της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτή είναι μία αβάσιμη και επικίνδυνη μια τέτοια άποψη. Έχει ξεκινήσει μια πολιτική συζήτηση με τεχνικό υπόβαθρο, μετά της τελευταία ανακοίνωση της Τρόικας και γί αυτό στο εξής η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί με έξυπνο τρόπο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις διαρθρωτικές αλλαγές και ως κόμμα πρέπει να μιλήσουμε με μεταρρυθμιστική πανστρατιά.

Δεν μπορεί κανείς να δώσει μάχη να μην απολυθούν επίορκοι, απόντες και αργόμισθοι. Η  δόση να εκταμιευτεί αμέσως με κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα. Η ευρωζώνη είναι καταδικασμένη να προχωρήσει, το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι καταλυτικό για την ευρωζώνη και μόνο έτσι θα προχωρήσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η Ελλάδα διάνυσε 28 ειδυλλιακά χρόνια και μπήκε σε ύφεση από το 2008. Πρέπει να ξανά γνωριστούμε, η κοινωνία δεν είναι ίδια, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ίδιο, το ΠΑΣΟΚ, αυτή η παράταξη, είναι πάντα εγγυητής της σταθερότητας.

Η προκήρυξη του Συνεδρίου είναι πολιτική πρωτοβουλία πολλαπλών επιπέδων. Απευθυνόμαστε προς την νέα γενιά να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, απευθύνομαι το νέο στελεχικό δυναμικό της παράταξης χωρίς αποκλεισμούς, απευθυνόμαστε προς όλα τα πρόσωπα και κινήσεις που βρίσκονται γύρω από την παράταξη με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Αυτό το προσκλητήριο θα αποτυπωθεί και στην σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.
Το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει πίσω στις μορφές κοινωνικού εθελοντισμού. Δεν θα χαρίσουμε στους νεοναζί και στους φασίστες τις κινήσεις κοινωνικού εθελοντισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα