Τσίπρας: Πληγώνετε την δημοκρατία

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το πολυνομοσχέδιο και την νομοθετική εργασία στα θερινά τμήμα του κοινοβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τη Βουλή

και τη Δημοκρατία όταν φέρνει πολυνομοσχέδια στα θερινά τμήματα και όχι στην ολομέλεια, ενώ αναφέρθηκε και στις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

«Πριν από δύο μήνες αιφνιδιαστικά η βουλή έκλεισε. Ο λόγος που επικαλέστηκε τότε η μνημονιακή πλειοψηφία ήταν ότι δεν υπήρχε κυβερνητικό έργο. Δεν μπορώ να βρω τον χαρακτηρισμό. Να πω ότι ήταν ένα ψέμα, απάτη ή υποκρισία; . Ίσως και τα τρία αυτά μαζί να ταιριάζουν. Γιατί στις βδομάδες των θερινών συνεδριάσεων έχουν κατατεθεί και συζητούνται 7 νομοσχέδια και μία διεθνής σύμβαση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «Η μεθόδευση αυτή δείχνει όχι μόνο το φόβο απέναντι στον λαό αλλά και απέναντι σε κάθε δημοκρατική διαδικασία. Ζούμε πρωτόγνωρες αντικοινοβουλευτικές στιγμές τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Τέτοια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τέτοια περιφρόνηση της Δημοκρατίας δεν έχει υπάρξει στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Έχετε οδηγήσει σε πρωτοφανή κατάντια και απαξίωση την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι υπάρχει μία διαρκής παράκαμψη του κοινοβουλίου που δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας για την κυβέρνηση. «Με όλα αυτά δεν κάνετε τίποτα παραπάνω από το να πληγώνετε την ίδια την Δημοκρατία και να δίνετε έδαφος στην ακροδεξιά και τους εχθρούς της δημοκρατίας. Γιατί το καλύτερο στους εχθρούς της Δημοκρατίας είναι μία Δημοκρατία παράλυτη και ένα κοινοβούλιο απαξιωμένο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό το πολυνομοσχέδιο αποδεικνύει ότι το δράμα δεν έχει τέλος αλλά η κυβέρνηση σας έχει τέλος. Όσο κι αν ξηλώσετε το πουλόβερ της Δημοκρατίας δεν θα καταφέρετε να συνεχίσετε για πολύ. Η κυβέρνηση της μεγάλης συμπαράταξης της αριστεράς είναι η μόνη ελπίδα η μόνη λύση σήμερα για τον τόπο. Και θα είναι πραγματικότητα είτε το θέλετε είτε όχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή σύγκρουση για τη ρύθμιση στα ΜΜΕ

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει ως σκοπό μόνο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ η κυβέρνηση τα βάζει με τους ενστόλους που δήλωνε ότι στηρίζει. «Τι απέγινε αυτή η μεγάλη αγάπη σας για τους ενστόλους; Από την πολύ αγάπη και το σφιχταγκάλιασμα θα τους πνίξετε τους ανθρώπους. Πόσο υποκριτές γίνεστε με τα προεκλογικά επιδόματα και με την μετεκλογική ληστεία στα αποθεματικά των ταμείων τους. Οι αληθινές αγάπες είναι αυτές που κρατάνε. Και η αληθινή αγάπη του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησης είναι προς τους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, των χρεοκοπημένων. Στους ιδιοκτήτες που επιμένουν να συντηρούν οι τράπεζες που στέκονται με χρήματα των Ελλήνων πολιτών που χειμάζονται. Ωραία κοινοβουλευτική διαδικασία. Η διαπλοκή συντάσσει τις σελίδες και η μνημονιακή πλειοψηφία το ψηφίζει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον σημείωσε ότι «οι μάγκες της διαπλοκής και χρωστάνε και δημόσια έργα παίρνουν και ροές χρηματοδοτικές έχουν από τις τράπεζες και κουρεύουν τα δάνεια τους. Πως γίνετε αυτό μου λέτε; Εις υγείαν των κορόιδων».

Αυτή τη στήριξη την προεκλογική στήριξη αυτή τη στήριξη επειδή ο ικ. Σαμαράς δεν είναι αγνώμων την ανταποδίδει. Δεν σας σώνουν αυτά πια. Μια του ψεύτη δυο του ψεύτη τρεις και η κακή του ημέρα. Και ας έχουν γνώση οι φύαλακες τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί,. Ιδίως όσοι πάρουν μέρος σε αυτή την άθλια συναλλαγή. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ψξηλώσουμε αυτό το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής που κρατά χρόνια τώρα τον τόπο μας καθηλωμένο. Υατυτή τη στιγμή που μιλάμε μέσα στον καταλακολαιρο εκαομτ νοινοκυριά στενάζουν κάτω από τον ενφια. Ένας φόρος αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μία ζωή για να πάρουν ένα κεραμίδι να στεγάσουν τα παιδιά τους.

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, που ζήτησε στοιχεία για τις καταγγελίες αναφορικά με τα ΜΜΕ. «Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύει τέτοια βαριά καταγγελία θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Τολμήσαμε να ανατρέψουμε μία κατάσταση που έλεγαν όλοι ότι είναι νοσηρή» είπε ο Δημήτρης Σταμάτης.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στις κατηγορίες για αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης και τόνισε: «Δεν κάνουμε κανέναν δώρο σε κανέναν. Εφαρμόζουμε τον κανονισμό της βουλής και το Σύνταγμα. Δώρο στους εχθρούς της Δημοκρατίας κάνουν εκείνοι που δέχονται να συναθροιστούν οι ψήφοι τους με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής προκειμένου να κάνουν δημοψήφισμα. Αυτοί δίνουν αξία, αυτοί ανεβάζουν τις μετοχές τους».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Δημήτρης Σταμάτης εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί με βάση όσα ορίζει το Σύνταγμα. «Είναι προσβολή και στον θεσμό και στο πρόσωπο να ζητάμε πρόωρες εκλογές. Εμείς θα εξαντλήσουμε την τετρατετία και θα κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο που ορίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Και θα σας έλεγα ότι είστε και εσείς νέος άνθρωπος και το κόμμα σας νέο και έχετε πολύ δρόμο να βαδίσετε ώστε να υπάρχει μία ισχυρή ουσία. Χρειάζεστε και εσείς χρόνο πολιτικά και δεν θα σας συμφέρει να έρθετε μαζί μας. Εμείς βουτήξαμε στη λάσπη για να βγάλουμε το κάρο» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.


Χαρδούβελης: Έγιναν λάθη με τον ΕΝΦΙΑ

Την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση έστω σε μερικά άρθρα τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. «Η δική μου σκοπιά είναι να μην κοιτάζω το παρελθόν, γιατί η συνταγή ήταν λάθος. Συμφωνώ με πολλές από τις κριτικές για το παρελθόν. Ένα μεγάλο λάθος όμως είναι ότι δεν βρέθηκε η συναίνεση για το πως θα βγούμε από την κρίση» ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι για να «σπρωχτεί» η οικονομία, πρέπει να συμβάλουν όλοι στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. «Έχω πολλή δουλειά να κάνω. Αυτή η δουλειά είναι συλλογική. Δεν είμαι πολιτικός, ξέρω ότι όλοι οι πολιτικοί θέλουν να προσφέρουν. Σκεφτείτε το και δείξτε ότι μπορείτε να το κάνετε».

Επίσης, ο Γκίκας Χαρδούβελης μίλησε για τον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας ότι έγιναν λάθη. «Επειδή είναι φόρος που δεν βασίζεται στην ικανότητα να πληρώσεις, έχει μια δόση αυθαιρεσίας. Πρέπει να το προσέξουμε, έγινε μία αλλαγή. Ήταν η πρώτη φορά και είναι λογικό να υπάρχουν λάθη. Για 4.000 οικισμούς στην Ελλάδα δεν υπήρχε αντικειμενική αξία», δήλωσε στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα