Το Facebook απολογείται για διαφημίσεις με φωτογραφίες θύματος αυτοκτονίας

Δύο online διαφημίσεις μιας ιστοσελίδας γνωριμιών που εμφανίστηκαν στο facebook αυτή την εβδομάδα περιλάμβαναν φωτογραφίες μιας εφήβου που αυτοκτόνησε.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει ζητήσει συγγνώμη για τις διαφημίσεις, οι οποίες προωθούσαν μια καναδική ιστοσελίδα online-dating site, εμφανίζοντας την εικόνα της Rehtaeh Parsons. Η Parsons, 17 ετών, κρεμάστηκε τον Απρίλιο μετά από την κυκλοφορία εικόνων που έδειχναν τον βιασμό

της, στο διαδίκτυο.

Στην απολογία του, το facebook ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες στη διαφήμιση παραβιάζουν την πολιτική του. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση:

“Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ατυχές παράδειγμα ενός διαφημιζόμενου που διάλεξε μια εικόνα από το Διαδίκτυο και τη χρησιμοποίησε στη διαφημιστική του καμπάνια. Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση της πολιτικής διαφημίσεων και έχουμε αφαιρέσει τη διαφήμιση και διαγράψει οριστικά το λογαριασμό του διαφημιζόμενου. Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ζημιά προκλήθηκε.”

Το facebook δεν έχει ακόμη εξηγήσει πως η φωτογραφία εμφανίστηκε στη διαφήμιση. Στιγμιότυπα της οθόνης δείχνουν τουλάχιστον δύο ξεχωριστές φωτογραφίες της Parsons, παράλληλα με ένα μήνυμα που λέει, ” Meet Canadian girls and women for friendship, dating or relationships. Sign up now! ” Οι διαφημίσεις ανακαλύφθηκαν τη Δευτέρα, όταν ο Andrew Ennals στο Τορόντο τις έδειξε στο Twitter:

Ο πατέρας της Parsons, Glen Canning, απάντησε στη διαφήμιση σε ένα post που δημοσιεύθηκε από το The Huffington Post την Τετάρτη το απόγευμα. “Ίσως δεν είναι η χειρότερη διαφήμιση, αλλά σίγουρα είναι η χειρότερη διαφήμιση που έχω δει,” έγραψε. “Εκεί χαμογελώντας, χρησιμοποιήθηκε για άλλη μια φορά.”

Πηγή: secnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα