Τι λέει ο καθηγητής που απείλησε τους μαθητές του ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή να τους συνετίσει

Συνέντευξη στο STORIE UMANE και στην συνάδελφο Ντίνα Καραμάνου έδωσε ο καθηγητής που η φράση του προς τους αλλοδαπούς μαθητές του «θα σας φέρω τη Χρυσή Αυγή» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.Διαβάστε τι λέει:Δεν θυμάμαι καλά καλά τι είπα. Θυμάμαι πως είπα κάτι σχετικό, αλλά το είπα πάνω στα νεύρα μου. Εγώ δεν ανήκω σε αυτόν τον χώρο, πολιτικά δεν ανήκω σε κανέναν ακραίο χώρο, είμαι κεντρώος. Δεν περίμενα ότι θα ξεσηκωθούν τέτοιες αντιδράσεις. Ήταν μια φράση σαν αυτή που λέμε καμιά φορά “που είσαι Ηρώδη” και κανένας δεν δίνει σημασία.Ο καθηγητής είναι ηλικιωμένος, λίγο πριν την σύνταξη. Διδάσκει φιλολογικά
και το περιστατικό έγινε στο μάθημα της Α΄Γυμνασίου, με παιδιά που δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με το εθιμικό του γυμνασίου-ένας καθηγητής για κάθε μάθημα. Έχουν συνηθίσει τον δάσκαλο, με τον οποίο ζουν επτά ολόκληρες ώρες από τη γεμάτη μέρα τους, έχουν μαζί του οικειότητα, τους μιλάει με τα μικρά τους ονόματα και δεν χρειάζεται να ανοίξει το διάγραμμα της τάξης για να δει ποιος είναι ποιος. Όμως κι ο ίδιος ο καθηγητής βρίσκεται σε νέο περιβάλλον: Στο σχολείο αυτό πήγα φέτος, μέχρι την προηγούμενη χρονιά δίδασκα σε νυχτερινά γυμνάσια, μεγάλους ανθρώπους που ήταν και κηδεμόνες του εαυτού τους. Δεν ήμουν αναγκασμένος να επιβάλλω την τάξη. Σίγουρα είπα κάτι που δεν έπρεπε, ζήτησα και συγνώμη αμέσως, αλλά δεν το εννοούσα, σας λέω, το είπα πάνω στα νεύρα μου.

Το ατόπημα του καθηγητή ξεσήκωσε αντιδράσεις. Για πολλούς, που μάλιστα κινούνται στον αριστερό χώρο, οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές. Για άλλους, ακόμη κι αν η απειλή αυτή ήταν στα πλαίσια του ιδιότυπου «πολέμου» που λαμβάνει χώρα σε κάθε σχολική αίθουσα ανάμεσα σε ατίθασους μαθητές και κουρασμένους, κακοπληρωμένους, απογοητευμένους εκπαιδευτικούς, δείχνει ότι η εξοικείωση με τη ρατσιστική βία που όλοι καταδικάζουμε, είναι πια κομμάτι του χαρακτήρα μας.

Πηγή: storieumane.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα