Θέλει να κλωνοποιήσει τον Τζον Λένον [εικόνες-βίντεο]

Την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κλωνοποιήσει τον Τζον Λένον τρέφει ένας Καναδός γιατρός και μεγάλος θαυμαστής του θρυλικού τραγουδιστή! Πώς αναμένει να το καταφέρει αυτό; Με τη χρήση γενετικού υλικού από χαλασμένο δόντι του Λένον, το οποίο απέκτησε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το 2011 για περίπου 23.000 ευρώ.

«Πολλοί θαυμαστές των Beatles θα θυμούνται που βρίσκονταν, όταν άκουσαν την είδηση του θανάτου του. Ελπίζω ότι θα ζήσουν για την ημέρα που θα ακούσουν ότι του δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία», λέει ο οδοντίατρος, Μάικλ Ζουκ.

Σημειώνεται

πως το δόντι του Lennon έχει ήδη παραδοθεί σε ένα ανώνυμο εργαστήριο των ΗΠΑ, όπου οι επιστήμονες «εξετάζουν τρόπους για να εξάγουν από αυτό γενετικό κώδικα». Και αν το βρίσκετε όλο αυτό υπερβολικό, ο ίδιος ο Ζουκ υποστηρίζει πως «εάν οι ερευνητές αναζητούν τρόπους για να κλωνοποιήσουν ένα μαμούθ, τότε η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κάνει την κλωνοποίηση ενός ανθρώπου πραγματικότητα».

«Είμαι νευρικός και ενθουσιασμένος με την πιθανότητα ότι θα μπορέσουμε να έχουμε στη διάθεσή μας την πλήρη αλληλουχία DNA του Τζον Λένον», σχολίασε ακόμη ο Ζουκ.

Όσον αφορά στο πώς βρέθηκε το σάπιο δόντι στα χέρια του Μάικλ Ζουκ, ο Λένον το είχε δώσει αρχικά στην οικονόμο του Ντοτ Τζάρλετ τη δεκαετία του 1960, ενώ μέχρι να καταλήξει στον Καναδό γιατρό είχε περάσει και από άλλους «ιδιοκτήτες».

Πάντως, ο οίκος δημοπρασιών «Omega» είχε σχολιάσει το 2011 ότι το δόντι αυτό «είναι πολύ εύθραυστο» για δοκιμές ανάλυσης DNA.

Τέλος, ο Ζουκ, μη σκεπτόμενος τα ηθικολογικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτή του την κίνηση, θεωρεί πως αν καταφέρει να… επιστρέψει στη ζωή ένα από μεγαλύτερα αστέρια της ροκ, θα έχει συνεισφέρει έστω και λίγο στην ανθρωπότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα