Τα σχέδια του Μίτσελ για τη νέα σεζόν

Προσθήκες παικτών που θα ενταχθούν νωρίς στην ομάδα κι όχι στην εξέλιξη της προετοιμασίας, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες σε παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού προανήγγειλε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναλυτικά ο Mίτσελ υπογράμμισε στην συνέντευξη Τύπου για:

Τις αλλαγές στο τεχνικό τιμ και τις αποχωρήσεις των Βίκτορ και Κάρλος: «Καλημέρα σας. Είναι αλήθεια πως δεν θα συνεχίσουν

μαζί μας τη νέα χρονιά. Δεν συμβαίνει για συγκεκριμένο λόγο. Δεν γίνεται επειδή δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την δουλειά τους. Απλά ήταν μία αλλαγή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά τους. Δουλέψαμε μαζί σε Χετάφε, Σεβίλλη και Ολυμπιακό. Στην ζωή γίνονται οι αλλαγές. Αποχωρούν όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαι ικανοποιημένος. Όχι δεν έχουμε μαλώσει για την τακτική στο Ολντ Τράφορντ. Δεν μαλώσαμε στον δρόμο για του Ρέντη. Ούτε μου το επέβαλλε ο πρόεδρος.

Είναι όπως τα ονόματα των παικτών. Γράφετε πολλές φορές για ονόματα που δεν ασχολούμαι ή δεν ασχολείται ο σύλλογος αλλά μου δίνετε ιδέες. Μέχρι που κάποιος δημοσιογράφος πήρε τον γιο μου τηλέφωνο και του είπε για τον Ολυμπιακό. Πως θα ήταν καλή ιδέα να έρθει. Το μόνο που καταφέρατε ήταν να τσακωθώ με την γυναίκα μου (σ.σ. γέλια). Ακόμα το σκεφτόμαστε. Ακόμα το ψάχνουμε για το τεχνικό τιμ. Υπάρχουν δύο άτομα από την Ισπανία που συζητάμε. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Νικοπολίδη. Ίσως μέσα στην εβδομάδα έχουμε κάτι. Εάν είχαμε κάτι οριστικό και είχα αποφασίσει θα σας το είχα πει. Όμως θα μιλήσω μαζί τους όταν θα πάω στην Ισπανία».

Την συζήτηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τις τρεις περιπτώσεις που έπεσαν το τραπέζι και εάν θέλει να πει κάτι παραπάνω επ” αυτού: «Τρεις παίκτες θέλετε εσείς; Είναι σίγουρο; Ο πρόεδρος σας το είπε προσωπικά; Οι συναντήσεις με τον πρόεδρο είναι τακτικές. Γίνονται 2-3 φορές τον μήνα και συζητάμε για το ποδόσφαιρο. Έχουμε ξεκινήσει τον σχεδιασμό εδώ και καιρό και με τον πρόεδρο και με τον κύριο Βρέντζο και με τον Καρεμπέ και τον Ισά και τον Λορένθο. Άλλα τα έχουμε αποφασίσει και άλλα τα συζητάμε. Αυτό που λέμε φέτος είναι να μην γίνουν τόσες προσθήκες όσες πέρυσι. Εάν θυμάμαι καλά είχαμε 12-14 προσθήκες.

Δεν θέλουμε φέτος να γίνει το ίδιο. Έχουμε κάποια εμπειρία και κάποιες ιδέες και είμαστε ανοιχτοί σε επαφές με κάποιους παίκτες. Θέλουμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι γιατί πέρυσι χάσαμε την τελευταία εβδομάδα τον Φέισα. Αλλά δεν φταίμε εμείς. Τι ψάχνουμε; Προπονητή (σ.σ. γέλια), βοηθό… Κοιτάμε για όλες τις θέσεις. Ψάχνουμε για όλες τις θέσεις».

* Σε αυτό το σημείο υπήρξε παρέμβαση του Κώστα Καραπαπά που διευκρίνισε πως οι τρεις μεταγραφές αυτές είναι που θέλει και ο πρόεδρος και ο προπονητής από το πάνω… ράφι για να κάνουν την διαφορά και δεν αφορούν τον συνολικό αριθμό προσθηκών.

Το κατά πόσον είναι στόχος του η διατήρηση του βασικού κορμού του ρόστερ: «Για να ξεκινήσουμε αυτό που έχω ήδη πει μου αρέσει ένα μικρό ρόστερ. Οι 27 παίκτες είναι πάρα πολλοί. Θέλω να υπάρχει κενό και χώρος για τους παίκτες των Ακαδημιών. Για να δοκιμαστούν μαζί μας και να παίξουν είτε στην πρώτη ομάδα είτε στις Ακαδημίες. Θέλω κενό από τους 22-23 μέχρι τους 27 για τους παίκτες των Ακαδημιών. Έτσι θα υπάρχει συναγωνισμός. Οι 27 είναι πολλοί. Επίσης υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν. Παίκτες που είναι δανεικοί. Μέχρι να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να πούμε. Κάποιοι παίκτες δεν θα συνεχίσουν για να έρθουν κάποιοι άλλοι. Η κεντρική ιδέα πάντως είναι η ίδια με πέρυσι».

Το εάν τον ανησυχεί το Μουντιάλ και για την περίπτωση να χαλάσει ή να καθυστερήσει μεταγραφή και για κάποια ομάδα να έρθει και να πάρει παίκτη του Ολυμπιακού: «Δεν ανησυχώ για το Μουντιάλ. Χαίρομαι που πολλοί παίκτες μας θα είναι εκεί. Αυτό είναι πολύ καλό για την δουλειά των παικτών μας και για εκείνη της ομάδας μας. Εάν συγκρίνουμε την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού με τον χειμώνα πήγαμε καλά γιατί χάσαμε παίκτες όπως τον Φέισα και τον Μήτρογλου αλλά τους αναπληρώσαμε. Έχουμε παίκτες πολύ καλούς και μας τιμάει το γεγονός πως ενδιαφέρονται ομάδες από την Ευρώπη. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό υπήρξαν αλλαγές. Υπήρξε αλλαγή στο μπάτζετ και στον προγραμματισμό αλλά προσαρμοστήκαμε. Υπάρχουν κάποιες προσφορές που δεν γίνεται να αγνοήσουμε».

Την επόμενη σεζόν και τους στόχους του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος βλέποντας όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στον σύλλογό μας. Κάποιες εξ αυτών δεν ήταν καθόλου εύκολες να προσαρμοστεί κανείς γιατί και εγώ έπρεπε να κάνω το ίδιο. Αυτό ήταν ένα πολύ σπουδαίο προσωπικό μάθημα. Να προσαρμοστώ και να συνηθίσω σε νέες συνθήκες εργασίας. Επίσης έπρεπε να δω ένα νέο είδος και τύπο ποδοσφαίρου και να προσαρμοστώ σε αυτό. Επίσης να προσαρμόσω τον τύπο της προπόνησης και να επιβάλλω την πειθαρχία. Πάντα με σεβασμό προς τον σύλλογο. Επίσης ένας μεγάλος προσωπικός στόχος για έναν τεχνικό είναι να προετοιμάζει δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Μία για την Ελλάδα και μία για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν δύο ομάδες που έπρεπε να έχουν τις ίδιες προθέσεις όμως είχαν διαφορές μεταξύ τους. Έπρεπε και τις δύο να τις κάνουν να έχουν την ίδια προσωπικότητα και χαρακτήρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους. Τώρα που βλέπουμε τα αποτελέσματα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά. Η επόμενη σεζόν όμως θα είναι πολύ πιο δύσκολη από την φετινή. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Οι άλλες ομάδες πρέπει να μας κερδίσουν και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Γιατί θα πρέπει να φτιάξουμε μία ακόμα πιο δυνατή ομάδα».

Το ραντεβού του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το εάν άκουσε αυτά που ήθελε: «Ειλικρινά δεν είχα καμία αμφιβολία. Δεν καταλαβαίνω από που ήρθαν οι αμφιβολίες. Σας δίνω τον λόγο της τιμής μου πως ποτέ δεν κοιτάω τα συμβόλαια. Πριν 1,5 μήνα όταν είχα αμφιβολίες άνοιξε το συρτάρι μου, είδα το συμβόλαιό μου και κατάλαβα πως ο σύλλογος ήταν εκείνος που θα έκρινε εάν θα ήθελε να συνεχίσω. Ανεξάρτητα από την απόφαση της ομάδας ένιωθα την στήριξη και την εμπιστοσύνη. Πριν μάθω πως θα συνεχίσω ήμουν σίγουρος πως αυτό θα συνέβαινε. Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να νιώθει την στήριξη και την εμπιστοσύνη. Πραγματικά νιώθω πολύ καλά και με την ομάδα και με την διοίκηση και με τον κόσμο. Επίσης ο πρόεδρος έχει πάντα χρόνο στην διάθεσή του να πει εάν δεν με θέλει».

Τα γεγονότα της Τούμπας και με αφορμή ότι έγινε και με τον Ντάνι Άλβες: «Όλοι όσοι έχετε μιλήσει μαζί μου γνωρίζετε πως έχω πολύ καλή γνώμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως απ” ότι έχω δει εγώ από την Ελλάδα είναι κρίμα που έχουν φτάσει στην Ισπανία όσα έγιναν στην Τούμπα. Δεν άξιζε στους Έλληνες αυτό. Ήταν κάτι πολύ απογοητευτικό. Δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Μιλάμε για την ασφάλεια των παικτών σε ένα θέαμα. Πάντα είχαμε την αίσθηση πως είτε παίξουμε είτε όχι θα περνάγαμε δύσκολα. Και εάν κάποιοι πιστεύουν πως ζητήσαμε να μην ξεκινήσει το ματς επειδή υπήρχαν γαύροι στον πάγκο μας σας λέω πως έγιναν πολλά περισσότερα.

Πάντα έχω προσπαθήσει από την πρώτη στιγμή να έχω καλές σχέσεις με τον κόσμο, με τους αντίπαλους προπονητές και με όλους. Πρέπει να μπει ένα stop όμως σε αυτήν την κατάσταση και να μην φτάσει η μέρα που η UEFA θα πρέπει να επέμβει. Πιστεύω πως μία μέρα αυτό θα συμβεί γιατί υπάρχουν πολλά άσχημα πράγματα. Υπάρχει βία, ρατσισμός και πολλά άλλα που δεν αξίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον παθιασμένο Έλληνα οπαδό. Το λέω για την βραδιά στην Τούμπα και για άλλες Τούμπες που μπορούν να συμβούν στο μέλλον. Το λέω και το εννοώ ξανά πως δεν αξίζουν οι Έλληνες φίλαθλοι να βλέπουν τέτοιες εικόνες ειδικά τώρα που πάει η Εθνική στο Μουντιάλ. Χάσαμε. Είχαμε αυτά τα προβλήματα. Ήμασταν 6-7 ώρες στο γήπεδο. Εάν είχαμε κερδίσει θα είχαμε πολύ σημαντικά προβλήματα. Και εμείς και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ήδη είχαμε την ευκαιρία να πάμε στον τελικό που θέλαμε αλλά χάσαμε. Ότι και εάν συμβεί ξεπεράσαμε τα όρια της ασφάλειας. Ότι και να λέγεται. Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν με πειράζει που χάσαμε. Στην Ισπανία έχουν συμβεί πολύ καιρό πριν αυτά. Όποιος δεν θέλει να έρθει για να διασκεδάσει ας κάτσει σπίτι του. Γιατί το κάνουν αυτό στην Ελλάδα και όχι στα ευρωπαϊκά ματς;

Πιστεύω την απάντηση την ξέρετε. Εγώ είμαι ξένος αλλά θυμώνω πολύ για αυτές τις εικόνες που βγαίνουν προς τα έξω για την Ελλάδα. Σε έναν παίκτη μας πέταξαν μία μπανάνα. Η αντίδραση του κόσμου ήταν εντελώς διαφορετική. Θα μάθουμε. Να μην χρειαστεί να το μάθουμε εάν μείνουμε εκτός Ευρώπης γιατί αυτό θα είναι κρίμα και άδικο. Μία φράση που ακούω από παίκτες και ανθρώπους είναι πως “αυτή η Ελλάδα’. Δεν συμφωνώ όμως γιατί η Ελλάδα έχει αξιαγάπητους και μη επιθετικούς ανθρώπους. Όχι δεν θέλω να γίνω Δήμαρχος Πειραιά. Λυπάμαι για ότι έγινε στην Τούμπα. Εάν είχε γίνει αυτό στο Καραϊσκάκη να είστε σίγουρος πως θα είχα πει τα ίδια ιδιαιτέρως στους ανθρώπους του Ολυμπιακού».

Τις υποθέσεις των δανεικών όπως του Ντινγκά: «Τα συμβόλαια των παικτών που είναι δανεικοί. Είναι υπό διαπραγμάτευση. Είναι και οικονομικό θέμα. Είναι το εάν θέλουμε να υπερβούμε κάποια οικονομικά δεδομένα ή εάν θα πάμε σε ένα συμβόλαια. Οι στόχοι μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και στην Ελλάδα και εκτός, επειδή ο κόσμος είναι πολύ απαιτητικός. Να παίζουμε καλά ή τουλάχιστον να διατηρήσουμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε έως τώρα. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων θέλουμε να παίζουμε καλά. Εάν και φέτος συνδυάστηκαν τρία πράγματα: οι προσδοκίες, τα αποτελέσματα και το καλό ματς. Θέλουμε να αλλάξουμε το γεγονός πως το τελευταίο τρίμηνο φέτος έπεσε η απόδοσή μας. Θα κοιτάξουμε οι παίκτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι το τέλος άσχετα από τα αποτελέσματα. Και σήμερα το απόγευμα επίσης παρότι πρόκειται για ένα φιλικό ματς. Υπάρχει πολύς χώρος για να βελτιωθούμε σε αυτό το θέμα. Το θέμα της απόδοσης.

Για παράδειγμα μετά το 2-0 με την Γιουνάιτεντ είχα πειστεί πως θα περνάγαμε. Πιστεύω πως εμείς κάναμε πολλά λάθη που βοήθησαν την Γιουνάιτεντ να πάρει το αποτέλεσμα και την πρόκριση. Δεν θέλω να μένω στα μπράβο που δέχομαι για το 2-0. Πραγματικά πιστεύω πως έπρεπε να είχαμε κερδίσει εκτός έδρας και να είχαμε συνεχίσει. Έχω την αίσθηση πως επειδή κερδίσαμε εδώ ήταν κάτι θετικό. Όμως συνέβη κάτι πολύ αρνητικό. Πήγαμε εκεί, χάσαμε και αποκλειστήκαμε. Τα πήγαμε πολύ καλά όμως πιστεύω πως το κάτι παραπάνω μπορούσαμε να το κάνουμε. Ένα γκολ. Στο μέλλον θα πρέπει να το καταφέρουμε. Εάν συνεχίσουμε έτσι το μέλλον θα πετύχουμε και σε αυτό. Εάν κοιτάξουμε πάλι τον όμιλό μας δεν ήταν καθόλου εύκολος. Παρόλα αυτά τα πήγαμε καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Εμείς δεν είμαστε σαν άλλους συλλόγους με το απεριόριστο μπάτζετ και τους παίκτες-αστέρια. Εμείς ξεκινάμε από το μηδέν. Εάν κάνουμε το ίδιο ξεκινώντας από τις 7 Ιουλίου και δουλέψουμε καλά μπορούμε να τα καταφέρουμε καλά».

Το πόσο απέχει ο Ολυμπιακός από το να φτάσει στο επίπεδο μίας ομάδας όπως η Ρεάλ ή η Μπάγερν: «Πιστεύω πως οι διαφορές που υπάρχουν με τις ομάδες των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ ή των ’8′ είναι πως είναι κάθε χρόνο οι ίδιες. Δεν είναι όπως ο Ολυμπιακός που ξεκινάει κάθε χρόνο από το μηδέν. Οι ομάδες αυτές έχουν τα ίδια ρόστερ. Μία βάση. Μελετούσα τα ρόστερ των συλλόγων που ήταν μαζί μας. Οι περισσότεροι δεν έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως εγώ. Κοίταζα τα βιογραφικά των τεχνικών.

Πρόκειται για προπονητές με μεγάλη εμπειρία. Είχα πείρα από πάγκους μεγάλων ομάδων όπως οι Κλοπ, Μουρίνιο και Αντσελότι. Είναι μεγάλο ρίσκο για τον Ολυμπιακό. Ξεκινάμε από το μηδέν και σε παίκτες και σε προπονητή. Γι” αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός. Που αυξάνει το μπάτζετ του κάθε χρόνο με αυτούς που πουλάει. Αυτό δεν συμβαίνει με τους αντιπάλους μας. Για παράδειγμα η Γιουνάιτεντ έχει δύο παίκτες όπως ο Φελαϊνί και ο Μάτα των οποίων τα συμβόλαια καλύπτουν όλο το δικό μας μπάτζετ. Όμως εμείς θα προσπαθήσουμε».

Τις αλλαγές στο σχήμα του Ολυμπιακού σε σχέση με τα ματς με την Λεβάντε και πόσο τον προβληματίζει πως μπορεί με τις αλλαγές μπορεί να… χαλάσει η ομοιογένεια της ομάδας: «Δεν με απασχολεί καθόλου. Έχω καταλάβει πως είναι ένα στοιχείο της ομάδας. Το δέχομαι. Είναι μία πρόκληση ακόμα για μένα. Το ανέλυσα στην προηγούμενη ερώτηση. Αντιμετωπίζουμε συλλόγους που έχουν την δυνατότητα να κάνουν λάθη σε μεταγραφές των 60.000 ή 70.000 ευρώ. Εμείς και με λάθος 5 ή 6.000 μπορεί να προβληματιστούμε».

Τις προτεραιότητές του στον σχεδιασμό και τι ψάχνει σε παίκτες, νεαρούς και ταλαντούχους ή έμπειρους και ποιοτικούς: «Θα πρέπει να κάνουμε πάλι μία μείξη σε αυτό το θέμα. Χρειαζόμαστε παίκτες με εμπειρία και νέοι που έχουν ταλέντο και θέλουν να θριαμβεύσουν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Σάμαρης. Επίσης έχουμε ποδοσφαιριστές που μας προσέφεραν πράγματα που χρειαζόμασταν όποτε το θέλαμε. Παραδείγματα είναι ο Τσόρι και ο Σαβιόλα. Θα συνεχίσουμε στην ιδέα. Δεν θέλουμε να φέρουμε απλά ένα όνομα. Θέλουμε παίκτες που να μπορούν να προσφέρουν».

Το εάν υπαρχουν αξιόλογοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα ήθελε στον Ολυμπιακό: «Σίγουρα και κάποιους εξ αυτών θα τους πάρουμε. Σίγουρα κάποιους από όσους μας ανήκουν και ήταν δανεικοί θα είναι μαζί μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω αλλά ο Ολυμπιακός είναι ελληνικός σύλλογος και πρέπει να έχει Έλληνες παίκτες».

Τον Βαλντές και το κατά πόσον υπάρχει πρόθεση να συνεχίσει και το εάν θα έχει μαζί του τον Ολαϊτάν: «Η περίπτωση του Βαλντές ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους δανεικούς. Είναι στο χέρι του συλλόγου. Είναι μία περίπτωση για εμάς. Για την περίπτωση του Ολαϊτάν όταν θα μετράμε τους παίκτες θα βάζουμε συν έναν. Ελπίζουμε να προλάβει να είναι μαζί μας. Υπάρχουν κάποια ιατρικά θέματα αλλά πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Για τον Ολαϊτάν πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι. Να δούμε τα τεστ, τι αναφέρουν οι γιατροί και πως νιώθει ο ίδιος. Εάν με ρωτούσατε ποιόν θα ήθελα να φέρω φέτος ξανά θα σας έλεγα τον Ολαϊτάν».

Το εάν έχει αποφασίσει ποιοι θα μείνουν και ποιοι όχι από τους δανεικούς: «Ναι είναι αλήθεια. Πάντα δίνω την άποψή μου είτε για παίκτες που τελειώνει το συμβόλαιό τους είτε όχι. Για τους δανεικούς έχω ήδη πει την γνώμη μου στην διοίκηση».

Το ότι ψάχνει παίκτες για όλες τις θέσεις με την λογική του ρόστερ και το πόσοι θα είναι, 10 ή άλλος αριθμός: «Ίσως δεν εξήγησα εγώ καλά. Είπα πως τώρα έχουμε 27 και έχουμε και τους δανεικούς. Εάν τους βάλουμε όλους γίνεται πραγματικά μία τεράστια ομάδα. Επίσης όπως πίστευα πέρυσι έτσι λέω και φέτος ο χώρος από τους 22 ή 23 μέχρι το 27, αυτό το κενό το θέλω για τα παιδιά της ακαδημίας. Μετά λοιπόν εάν βάλουμε όλα τα συμβόλαια μιλάμε για 5,6,7 παίκτες που δεν ξέρουμε εάν θα συνεχίσουν ή όχι και θα πρέπει να αντικατασταθούν. Μέχρι σήμερα δεν έχει φύγει κανείς. Επίσης υπάρχουν 4 πολύ προχωρημένες περιπτώσεις που συζητάμε για να έρθουν οπότε μιλάμε για 31 παίκτες. Για παράδειγμα έχουμε έναν παίκτη, τον Ντινγκά, που είναι δανεικός. Πρέπει να κοιτάξουμε για αντικαταστάτη μήπως και φύγει. Έχουμε δανεικό τον Μαρκάνο, τον Βαλντές και τον Κάμπελ. Είναι ίδια περίπτωση με τον Ντινγκά. Μπορεί να φύγουν. Δεν σας λέω ψέματα».

Η προτεραιότητά μας και το Τσάμπιονς Λιγκ: «Η προτεραιότητα είναι να πετύχουμε στο ρόστερ με τις θέσεις που θέλουμε. Οι ομάδες που είναι σε καλή κατάσταση είναι αυτές με έναν καλό γκολκίπερ, δύο καλούς κεντρικούς μέσους και έναν γκολτζή. Απ” όλα όσα είπαμε ο στόχος είναι ένας που θα βάλει τα τέρματα και δεν πιστεύω πως θα είναι ο Βούτσινιτς. Την Πέμπτη θα σας πω για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορεί να υπάρξει λογική για προβλέψεις. Όταν είναι η Ρεάλ και μία άλλη ισπανική ομάδα δεν θέλω να στοιχηματίζω. Πιστεύω πως στον τελικό θα είναι ισπανική ομάδα».

Την αλλαγή νοοτροπίας ενόψει της νέας σεζόν: «Αυτή είναι η Ελλάδα, όπως λέμε. Απλώς πιστεύω πως η ομάδα πέρασε μία απογοήτευση μετά την ήττα από την Γιουνάιτεντ. Είχαμε πολλές ελπίδες γιατί είχαμε παίξει πολύ καλά. Μετά από αυτήν την απογοήτευση έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε. Χάσαμε αγώνες που δεν έπρεπε. Πάντα πρέπει να αγωνιζόμαστε και ας έχουμε κερδίσει πρωτάθλημα. Η ομάδα τα πήγε καλά μέχρι ένα σημείο. Για 1,5 μήνα δεν παίξαμε καλά. Φάνηκε πιο πολύ επειδή ήταν προς το τέλος».

Την αποχώρηση Μήτρογλου και τα κριτήρια για τον στράικερ: «Κάνετε διαπραγματεύσεις ε; Για τον Μήτρογλου που βγήκε 3ος σκόρερ στο πρωτάθλημα χωρίς να παίξει ούτε καν 5 μήνες. Αυτό το λέω για την σημασία του παίκτη που χάσαμε. Χάσαμε εκείνο το διάστημα και τον Ολαϊτάν. Μας πόνεσε πολύ γιατί τον είχαμε ως αντικαταστάτη του. Μέχρι και την μέρα που αρρώστησε ο Μάικλ δεν είχαμε καταλάβει τόσο την διαφορά. Όσο για τον φορ δεν έχει σημασία η ηλικία αλλά να βάζει γκολ και αυτό έχει μία τιμή. Ο πρόεδρός μας ξέρει πως ανάμεσα σε παίκτες υπάρχουν άλλες τιμές. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ρομπέρτο. Όταν ήρθε ως δανεικός δεν ήταν να τον κρατήσουμε επειδή ήταν πολλά τα χρήματα. Όταν είδαμε την απόδοσή του αλλάξαμε γνώμη».

Το κατά πόσον ένας εκ των παικτών που γίνονται επαφές είναι ο Πουλίδο και το εάν υπάρχει πρόταση για παίκτη: «Ναι είναι ένας από τους παίκτες που διαπραγματευόμαστε. Όσον αφορά για δικό μας παίκτη αυτήν την στιγμή δεν έχουμε κάποια προσφορά. Μόλις τελειώσουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έχουμε».

Το εάν υπήρξε παίκτης που να του άλλαξε την γνώμη στην διάρκεια της χρονιάς και το κατά πόσον μπορεί να έχει υπάρξει άδικος: «Άδικος έχω υπάρξει με όλους όσοι δεν έπαιξαν τον χρόνο που τους άξιζε. Όταν κάποιος δουλεύει σκληρά ο τεχνικός δεν μπορεί να τους βάλει όλους. Κάποιες φορές οι αποφάσεις μου ήταν σωστές και άλλες όχι. Κάποιοι παίκτες στην διάρκεια της χρονιάς είναι λογικό να πηγαίνουν προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Για αυτό υπάρχει τέτοιο ρόστερ. Για να κάνουμε αλλαγές. Υπήρχαν και παίκτες που μπορεί να μην ξεκίνησαν να παίζουν συχνά όμως στην διάρκεια της χρονιάς βοήθησαν και προσέφεραν όπως ο Σάμαρης. Δεν θα γνωρίσετε ποτέ προπονητή που να μην έχει υπάρξει άδικος».

Τους Έλληνες παίκτες του εξωτερικού και το εάν θέλει κάποιον και το κατά πόσον οι άλλοι 3 είναι ελεύθεροι ή με συμβόλαιο: «Είναι αλήθεια πως μας απασχολούν Έλληνες από το εξωτερικό. Ο ίδιος έχω έρθει σε επαφή μαζί του και περιμένουμε να δούμε. Για τα άλλα 3 ονόματα εάν δεν μας πειράζει θα σας τα πω ιδιαιτέρως (σ.σ. γέλια). Καταρχήν είναι ζωντανοί. Έχουμε όλες τις πιθανότητες. Και ελεύθεροι και με συμβόλαια. Έχουμε ήδη προσεγγίσει κάποιους παίκτες γιατί πέρυσι είχαμε αργήσει σε αυτήν την διαδικασία. Υπάρχουν προσεγγίσεις και επαφές με παίκτες εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με έναν εξ αυτών εδώ και 6 μήνες».

Το εάν έχει καταλήξει σε αποφάσεις για δανεικούς για το καλοκαίρι: «Για κάποιους έχω πολύ ξεκάθαρη άποψη. Θα είναι μαζί μας του χρόνου. Υπάρχουν άλλοι παίκτες που εξαρτάται από την αγορά και τις μεταγραφές που θα κάνουμε. Θα μπορούσαμε να τους πάρουμε. Μέσα σε διάστημα 15 ημερών έχουμε κρίνει το ποιοι είναι περαστικοί και μπορεί να αξίζουν μία ευκαιρία, όσο κουτό και εάν σας φαίνεται αυτό. Κάποιοι θα μείνουν. Και ο Ολαϊτάν. Για περισσότερα στοιχεία; Μετά ιδιαιτέρως θα σας πω. Το πιο σωστό είναι να μην πούμε ονόματα πριν τις νέες προσθήκες για να μην υπάρξουν και παρεξηγήσεις. Ανάμεσα στα 90 ονόματα που θα μαντέψετε σε κάποια θα πέσετε μέσα. Μέχρι και για μένα πως θα ξαναπαίξω είχατε γράψει πέρυσι».

Τον Έλληνα του εξωτερικού που θέλει και παίκτες από την Ισπανία όπως ο Πέδρο Λεόν: «Από Έλληνες ποιους έχετε πει; Τους είπατε όλους εκτός από αυτόν που παρακολουθούμε (σ.σ. αναφέρθηκαν σχεδόν όλα τα ονόματα πλην εκείνα των Γκέκα, Σταφυλίδη και Καράμπελα ενώ δόθηκε πολύ έμφαση στο όνομα του Παπασταθόπουλου). Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος Ισπανός στις επιλογές».

Τους υπό αποχώρηση παίκτες και το εάν θα είναι βασικοί σε αυτούς: «Ποιοι όμως; Ποιοι θεωρούνται βασικοί; Δεκαέξι με δεκαεπτά παίκτες είναι κοντά στον χρόνο συμμετοχής. Ποιος; Ο Ντινγκά και ο Κάμπελ; (σ.σ. διευκρινίστηκε πως η ερώτηση αφορούσε παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα). Οι Μανωλάς και Χολέμπας έχουν συμβόλαιο. Εάν δεν έρθει πρόταση δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι».

Το πότε σταματάει προπονήσεις η ομάδα: «Αύριο. Σήμερα έχουμε το φιλικό και αύριο σταματάμε».

Keywords
νέα, σεζον, σχεδια, ολυμπιακος, τιμ, συγκεκριμένο, σημαίνει, καρεμπε, προσφορες, ελλαδα, uefa, ΠΑΟΚ, πειραιας, γκολ, εμφάνιση, τεστ, φορ, καλοκαιρι, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, μουντιαλ 2014, ξανα, αποτελεσματα, βγαινουν, το θεμα, γνωμη, γυναικα, δουλεια, εθνικη, εικονες, ηττα, θεμα, ισπανια, ονοματα, ρατσισμος, ρεαλ, τεστ, τηλεφωνο, uefa, αγορα, αγωνες, αξιζει, αμφιβολιες, αξιζε, απλα, αστερια, αφορμη, βιογραφικα, βραδια, γκεκα, γκολ, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, γιατροι, διαστημα, δυνατοτητα, διοικηση, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, εμφάνιση, εξελιξη, επρεπε, ευρωπη, ζωη, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, υπηρχαν, θετικο, λαθη, λαθος, λογο, μηνες, μηδεν, μικρο, μπανανα, ξερετε, ομαδα, παντα, ολντ τραφορντ, ονομα, ορια, παιδια, παμε, ποδοσφαιρο, πεμπτη, πειθαρχια, πιθανοτητες, πιο πολυ, προβληματα, ραντεβου, ρεντη, ρισκο, σεβιλλη, σιγουρα, σιγουρος, συγκεκριμένο, συζητηση, σπιτι, τιμη, τιμ, τρια, φορ, φορα, χερι, χεταφε, ψυχολογικα, ωρες, ανηκει, ασφαλεια, ειπαμε, εμφαση, ηρθα, ιατρικα, ξενος, μουντιαλ, ομαδες, σημαίνει, σωστο, τουμπα, θελω να, θεματα, θεσεις, χολεμπας
Τυχαία Θέματα