ΣΥΡΙΖΑ: επιμένει για τις υποκλοπές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας προσωπικά υπεύθυνο για τα όσα εξυφαίνονται στο προσκήνιο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές και την προσπάθεια να στηθεί προβοκάτσια σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κοινωνικών κινημάτων κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά .

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε από χθες Πέμπτη πάνω του την υπόθεση

της πολιτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καλώντας τον τελευταίο να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις, αλλά και υιοθετώντας ουσιαστικά πλήρως το δημοσίευμα της Αυγής ότι ακροδεξιοί κύκλοι του Μαξίμου στήνουν προβοκάτσια εξομοιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο της περιβόητης θεωρίας των δύο άκρων.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός έχει να πατήσει στη Βουλή δύο εβδομάδες και επιχειρώντας να τον εμφανίσει απομονωμένο ακόμη και εντός της ΝΔ και εκτεθειμένο στην καραμανλική πτέρυγα του κόμματος, τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει απαντήσεις και στους βουλευτές της συμπολίτευσης που εγείρουν ερωτήματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να στραφούν προσωπικά εναντίον του κ. Σαμαρά. Για παράδειγμα στη Βουλή θα εμφανιστεί εντός των ημερών για απαντήσεις επί των τηλεφωνικών υποκλοπών ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλας, ο οποίος είναι προσωπική επιλογή και έμπιστος του κ. Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αντιμετωπίσει και με αυτή την ιδιότητά του, ως άνθρωπο δηλαδή που εκτελεί τις εντολές του πρωθυπουργού και μόνο, άρα οι όποιες αμφιλεγόμενες ενέργειες της Υπηρεσίας «χρεώνονται» απευθείας στον κ. Σαμαρά.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναφέρει παλαιότερες προτάσεις για τον κοινοβουλευτικό και εισαγγελικό έλεγχο της ΕΥΠ και τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης δράσης της.

Σε κάθε περίπτωση διαμηνύει στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να προχωρήσει σε ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, πολύ δε περισσότερο να μην διανοηθεί να συσχετίσει τυχόν παραβατικές συμπεριφορές με βουλευτές και πολιτικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη λογική μάλιστα ότι πρόκειται για την αντιμετώπιση του «άλλου άκρου», κατ’ αναλογίαν με τη Χρυσή Αυτή. «Θα βρουν όλο το δημοκρατικό κόσμο απέναντί τους, ακόμη και κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά κυρίως την κοινή γνώμη, που δεν τσιμπάει από τέτοια κόλπα, που έχουν στόχο να καλυφθούν τα μνημονιακά αδιέξοδα και η παταγώδης αποτυχία του success story» προειδοποιούν από την Κουμουνδούρου.

Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως εκτιμούν ότι η Κουμουνδούρου κάτι πρέπει να έχει υπόψη της και φοβάται αποκαλύψεις και αποδείξεις…

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα