Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ [Eικόνες]

Στο αστυνομικό τμήμα του Ελληνικού παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ο διαχειριστής του λούνα παρκ, όπου την Κυριακή το απόγευμα ένας 13χρονος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στο χώρο.

Υπενθυμίζεται πως το άτυχο αγόρι έπαιζε μαζί με την 9χρονη αδελφή του, η οποία νοσηλεύεται, στο λούνα παρκ. Συγκεκριμένα τα δύο αδελφάκια βρίσκονταν μέσα σε έναν φουσκωτό, με ήλιο, κύλινδρο που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια πισίνα (επίσης φουσκωτή). Κάποια στιγμή, λόγω των δυνατών ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή, ο αέρας σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο στον

οποίο βρίσκονταν τα δύο παιδιά και αφού έκανε μια «πτήση θανάτου», χτύπησε σε σιδεριές και προσγειώθηκε στο έδαφος σε απόσταση 30 μέτρων, περίπου, από τη φουσκωτή πισίνα.

Από χθες έχουν προσαχθεί τρία άτομα και διώκονται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες. Για τους τρεις υπεύθυνους του πάρκου, που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες, όπως ανακοίνωσε της η Αστυνομία.

Αν και τα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος η δικογραφία παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

«Απίθανο και απίστευτο» χαρακτήρισε το τραγικό γεγονός στο λούνα πάρκ του Ελληνικού όπου έχασε τη ζωή το 13χρονο παιδί, ο συνήγορος ενός εκ των τριών συλληφθέντων οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ο συνήγορος του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Αγης Τάτσης εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για το περιστατικό και είπε ότι για όσα συνέβησαν «συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».

Είπε ακόμα ότι «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά»

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι:

Είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι

Ηταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μέτρα στο αέρα.

Ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που δεν συνέβαινε χθες.

Το λούνα-πάρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

Σύμφωνα, ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, η εταιρία είχε ζητήσει με αίτησή της, στις 10-10-2013 την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.

Στις 30-10-2013 το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση – εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρία.

Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρίας.

Η εταιρία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο.

Πηγές του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέρουν ότι ο δήμος είχε την υποχρέωση να πιέσει την εταιρία προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος και να αποσταλεί στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε η επιτροπή της Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Περιφέρειας να ελέγξει το χώρο και να διαπιστώσει εάν τηρούνται όσα περιγράφονταν στο συμφωνητικό εκμίσθωσης και να εκδώσει τελικά την άδεια λειτουργίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ελεγχθεί ο δήμος για τις ενέργειες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα