Συνελήφθη ηλικιωμένος στη Μήλο για αρχαιοκαπηλία

Πραγματικό μουσείο θύμιζαν το σπίτι και άλλοι χώροι ιδιοκτησίας ενός ηλικιωμένου στη Μήλο, όπου έφτασαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ακολουθώντας πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει για πιθανή περίπτωση αρχαιοκαπηλίας.

Οι αστυνομικοί δεν… προλάβαιναν να μετρούν τα αρχαία που έκρυβε ο 70χρονος ιδιοκτήτης. Συνολικά, κατασχέθηκαν 224 αρχαία αντικείμενα μεταξύ των οποίων λυχνάρια, όστρακα, οψιδιανό και άλλα, τα οποία αποτελούσαν μέρος μεγαλύτερης συλλογής που φυλασσόταν όχι με ιδιαίτερη προσοχή. Ακόμη, βρήκαν ένα νόμισμα του οποίου η χρονολόγηση εξετάζεται και

1.945 αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων. Όλα παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες για να εξακριβωθεί σε ποια περίοδο ανήκουν και από πού προέρχονται.

Ο 70χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. Εκτός από την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, αντιμετωπίζει και αυτή της παράνομης οπλοκατοχής καθώς στο σπίτι του βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο τύπου φλόμπερ για το οποίο δεν είχε νόμιμη άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα