Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στην Αμφίκλεια από τον ισχυρό σεισμό-Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες βάσει της μετασεισμικής δραστηριότητας στη Φθιώτιδα, εκτιμώντας ότι τα 5,1 Ρίχτερ της Τετάρτης δεν συνδέονται με το ρήγμα της Αταλάντης, το οποίο στο παρελθόν είχε δώσει εξαιρετικά φονικούς σεισμούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Ακης Τσελέντης είπε ότι η σεισμική ακολουθία

στην περιοχή φαίνεται να κάνει τον κύκλο της, επισημαίνοντας πάντως ότι πρέπει πάντοτε να είμαστε σε επιφυλακή.

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στη Φθιώτιδα σε σπίτια στο Ρεγγίνι, την Μενδενίτσα, την Ανάβρα, την Δρυμαία, το Τιθρώνιο, την Κάτω Τιθορέα, τα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Σε περισσότερα από 300 σπίτια έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλού ελαφρές και σε άλλα ιδιαίτερα σημαντικές. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο σπίτια που ήταν ακατοίκητα έχουν καταρρεύσει στο χωριό Δρυμαία της Αμφίκλειας και άλλο ένα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην Κάτω Τιθορέα.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος, στην Εύβοια δύο οικοδόμοι τραυματίστηκαν, όταν εξαιτίας του σεισμού η σκαλωσιά στην οποία ήταν ανεβασμένοι έπεσε. Φθορές αναφέρθηκαν και σε σπίτια της Αιδηψού. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο προς το χιονοδρομικό Παρνασσού.

«Ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί» δήλωσε στην Καθημερινή ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Θεοδ.Ντούρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα