Συλλυπητήριες ανακοινώσεις των κομμάτων για τον αδικοχαμένο στρατιώτη

Τη θλίψη τους για τον στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στον Ωρωπό λόγω ανατροπής ερπυστριοφόρου οχήματος εξέφρασαν τα κόμματα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια του στρατιώτη και στους συναδέλφους του στη Μονάδα, που θρηνούν το χαμό του, όχι με λόγια, αλλά με έμπρακτη παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

και τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Θ. Δρίτσας. Τονίζει μάλιστα ότι δεν πρέπει να κρυφτούμε για μια ακόμα φορά πίσω από παραπλανητικές λέξεις, όπως «ατύχημα» ή «δυστύχημα»: «Ένα ερπυστριοφόρο όχημα τύπου Μ-113, το οποίο χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός εδώ και 10ετίες, είναι φτιαγμένο για να μην ανατρέπεται τόσο εύκολα και μάλιστα εκτός συνθηκών μάχης» υπογραμμίζει ο κ. Δρίτσας ο οποίος καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να καταθέσει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

ΑΝΕΛ

Εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Αχαΐας Γ. Νταβρής και ο αναπληρωτής τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας Χ. Παπασπύρου ζήτησαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να προβεί σε άμεσες ενέργειες διερεύνησης και ενδελεχή έλεγχο των συνθηκών και των αιτιών του ατυχήματος: «Θα πρέπει να διασφαλισθεί κ. Παναγιωτόπουλε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι σε θέση να εγγυώνται την σωματική ακεραιότητα και να διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον σε όλα τα στελέχη τους».

ΧΑ

Η Χρυσή Αυγή εξέφρασε τα θερμά της «συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Πεζοναύτη, που έπεσε σήμερα εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στη μεγάλη οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, που σε αντίξοες συνθήκες και παρά την εχθρική στάση του καθεστώτος, φυλάττει Θερμοπύλες». Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «Πρωταίτιοι του σημερινού δυστυχήματος είναι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί του μνημονίου, που στοχεύουν στην οριστική διάλυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

ΚΚΕ

Με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του κόμματος, το ΚΚΕ εξέφρασε τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του στρατιώτη, οδηγού του ερπυστριοφόρου οχήματος, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν ανετράπη το όχημα, που είχε φύγει από το στρατόπεδο της Αυλώνας για να συμμετάσχει σε άσκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα