«Σβήσε το τσιγάρο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

«Σβήσε το τσιγάρο σου» ζητεί από τους Έλληνες η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ- Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (έχει καθιερωθεί η 31η Μαΐου).

Ο «εορτασμός» της εφετινής Ημέρας κατά του Καπνίσματος από την ΑΚΟΣ γίνεται με έναν πρωτότυπο τρόπο: η οργάνωση διενεργεί έρευνα προκειμένου να καταγράψει τους λόγους που οδηγούν τους Έλληνες στην απόκτηση της βλαβερής συνήθειας αλλά και τα πιθανά κίνητρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διακοπή του καπνίσματος. Αναφέρει ενδεικτικά ότι στις ΗΠΑ σημειώθηκε 12% αύξηση των προσπαθειών διακοπής καπνίσματος μετά την προβολή σχετικής τηλεοπτικής καμπάνιας.

Η έρευνα απευθύνεται σε καπνιστές, πρώην καπνιστές και μη καπνιστές.

Το ερωτηματολόγιο χαρτογραφεί τις αντιλήψεις των ερωτώμενων απέναντι στο τσιγάρο, επιχειρεί να διακριβώσει τις πηγές πληροφόρησης τους για τις καταστροφικές συνέπειες του καπνού αλλά και να αναδείξει τους παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στη διακοπή του καπνίσματος.

Η ΑΚΟΣ θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να ενδυναμώσει με συγκεκριμένες δράσεις την Πανελλαδική εκστρατεία της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την πρόληψη του καρκίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα