Στουρνάρας: Είμαστε στην τελευταία στροφή, δεν μπορώ να αλλάξω πολιτική

Την άναγκη συνέχισης της υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών διατυπώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στέλνοντας μήνυμα στους επικριτές του από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Έχω βαρύ καθήκον, δεν μπορώ να αλλάξω πολιτική γιατί έχουμε δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους. Θέλω να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός» διαμηνύει ο κ. Στουρνάρας.

«Μια

στροφή μας έμεινε ακόμη για να πιάσουμε τους στόχους και να πάμε στη μεγάλη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε να μειώσουμε το χρέος και να βγούμε οριστικά από την κρίση» δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Την Παρασκευή τα κύματα των «επιθέσεων» που εξαπολύουν βουλευτές της κυβέρνησης, με στόχο ειδικά τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, είτε για τις καθυστερήσεις στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, όπως λένε, είτε για τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, δηλαδή τα ακίνητα, τη φορολογία τους και το ενδεχόμενο άρσης της προστασίας των πλειστηριασμών, ή ακόμα και για την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Γιάννης Στουρνάρα περί «υποφορολόγησης» στην Ελλάδα. «Ήταν ατυχής η δήλωση αυτή», σχολίασε ο Μανούσος Βολουδάκης. «Η έλλειψη δικαιοσύνης στη φορολόγηση μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες εξελίξεις», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Στον αντίποδα, την υποστήριξή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα παρέσχε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε μάλιστα τον Γιάννη Στουρνάρα ως «σύγχρονο σάκο του μποξ», ενώ τόνισε πως «δεν είναι εύκολο να είσαι υπουργός.»

Στο πλευρό του κ. Στουρνάρα τάχθηκε από το βήμα της Βουλής και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε άδικο να προσωποποιείται η κριτική για τα θέματα της φορολογίας στον υπουργό Οικονομικών και τόνισε ότι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού είναι απαραίτητη για την ανασυγκρότηση και σωτηρία της χώρας.

Aλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης εξήρε το έργο του υπουργού Οικονομικών. «Ο προϋπολογισμός πέτυχε και το οικονομικό πρόγραμμα πάει καλά. Και αυτό το πιστώνεται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας» υπογράμμισε.

«Μπορώ να δεχθώ την κριτική στην πολιτική. Την εμφανή, όμως, τάση που παρουσιάζουν κάποιοι συνάδελφοι να βάλλουν κατά ενός συγκεκριμένου προσώπου, και να προσπαθούν μέσω αυτού του προσώπου να παρουσιάσουν τη διαφορετικότητά τους, δεν την αντιλαμβάνομαι», δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ στον υπουργό Οικονομικών στήριξε και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα