Στον εισαγγελέα τα 41 άτομα για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα [βίντεο]

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγούνται σήμερα οι 41 συλληφθέντες αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν αλλά ταυτοποίηθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση το βράδυ του Σαββάτου στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας.

Πρόκειται για 17 Πακιστανούς , 9 Αφγανούς 14 υπηκόους Μπαγκλαντές και έναν Μαροκινό , οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των οχτώ αλλοδαπών που παραμένουν ασύλληπτοι μετά την απόδρασή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αφού δύο από τους συνολικά δέκα δραπέτες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής.

Από την εξέγερση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε αρκετά κοντέινερ στα οποία διαμένουν οι μετανάστες που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, καθώς και σε πλυντήρια, καρέκλες, κρεβάτια, πόρτες και παράθυρα.

Η εξέγερση των λαθρομεταναστών ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του φαγητού λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι κρατούμενοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς φρουρούς εκσφενδονίζοντας εναντίον τους πέτρες και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε περίπου στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ.

Οι μετανάστες διαμαρτύρονταν για την παράταση του χρόνου κράτησής τους στο κέντρο από τους 12 στους 18 μήνες.

Θα υπάρξουν και νέες Αμυγδαλέζες προειδοποιούν οι αστυνομικοί

Πάντως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκτίμησε πως συμβάντα όπως αυτό της Αμυγδαλέζας δεν αποκλείεται να επαναληφθούν.

«Μας έχουν βάλει να φυλάμε ανθρώπινες ψυχές όντας σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτούς που φρουρούμε. Οι συνθήκες και για εμάς είναι απάνθρωπες».

Keywords
Τυχαία Θέματα