«Στόχος των επιθέσεων ήταν οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παραδέχθηκε σήμερα ότι το Ισραήλ ενήργησε για να αποτραπεί η μεταφορά όπλων στο ριζοσπαστικό σιιτικό κίνημα της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα συνεχίσει να το πράττει, υπαινισσόμενος περαιτέρω εξαιρετικά ακριβείς βομβαρδισμούς σε φορτία όπλων, εάν είναι απαραίτητο.

Ο Νετανιάχου μίλησε δύο εβδομάδες μετά τις πιθανολογούμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έξω από τη Δαμασκό, που είχαν ως στόχο φορτία πυραύλων που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ δεν

έχει επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί ότι ήταν πίσω από αυτές τις αεροπορικές επιδρομές.

Η ασφάλεια των πολιτών του είναι το υπέρτατο συμφέρον του Ισραήλ, δήλωσε ο Νετανιάχου στο υπουργικό του συμβούλιο, και η κυβέρνησή του «ενήργησε με υπεύθυνο, αποφασιστικό και υπολογισμένο τρόπο» για να το εξασφαλίσει αυτό.

Ενήργησε (η κυβέρνηση) με αυτόν τον τρόπο «σύμφωνα με την πολιτική που έχουμε θέσει για την πρόληψη όσο το δυνατόν περισσότερο της μεταφοράς των προηγμένης τεχνολογίας όπλων στη Χεζμπολάχ και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία».

«Θα ενεργήσουμε για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ και στο μέλλον», τόνισε.

Η Μέση Ανατολή διέρχεται «μία από τις πιο ευαίσθητες χρονικές περιόδους εδώ και δεκαετίες», σημείωσε, κυρίως λόγω της «κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Συρία».

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τα γεγονότα εκεί και είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο», τόνισε.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου ήρθαν καθώς η εφημερίδα «The Sunday Times» ανέφερε ότι η Συρία έχει θέσει τους πιο προηγμένους πυραύλους της σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας με διαταγές να χτυπηθεί το Τελ Αβίβ αν το Ισραήλ εξαπολύσει και άλλη επιδρομή στο έδαφός της.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα του Λονδίνο γράφει ακόμη ότι αναγνωριστικοί δορυφόροι, παρακολούθησαν την ανάπτυξη από τον συριακό στρατό πυραύλων εδάφους-εδάφους Tishreen.

Keywords
Τυχαία Θέματα