Στα χνάρια του Επανασταστικού Αγώνα, η Ο.Λ.Α.- Ετοίμαζαν κι άλλη επίθεση μετά το χτύπημα στη ΝΔ

«Ετοίμαζαν και άλλο χτύπημα μετά το πρωθυπουργικό γραφείο. Πιθανόν με το ρουκετοβόλο RPG, σε στόχο οικονομικού ενδιαφέροντος. Για άγνωστους λόγους αυτό ματαιώθηκε» αναφέρουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εξηγώντας τους λόγους της καθυστέρησης των 6,5 μηνών έως την αποστολή της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι τα μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» θα επιχειρούσαν και 2ο χτύπημα μετά τα γραφεία της Ν.Δ στη Λ. Συγγρού, ωστόσο για άγνωστους, πιθανόν «επιχειρησιακούς»,

λόγους ή «αστοχίας υλικού» δεν το πραγματοποίησαν. Υπάρχει βέβαια και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο τα μέλη της να κρατούσαν στάση αναμονής προκειμένου να προφυλαχθούν, να παρατηρήσουν τις αστυνομικές κινήσεις, αν υπήρχε ενδεχόμενο σύλληψής τους και στη συνέχεια να τοποθετήσουν την «ταμπέλα» στην ενέργειά τους.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, και όχι μόνο, βλέπουν καθαρά τις ομοιότητες της συγκεκριμένης προκήρυξης με άλλες «παλιές» του Επαναστατικού Αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, με εκείνη που οι καταζητούμενοι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και άλλα μέλη της οργάνωσης, έστειλαν μετά την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με 150 κιλά πετρελαιοαμμωνίτιδας (ANFO), φορτηγάκι έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009.

Σημαντικές ομοιότητες ως προς τις αναφορές για την παγκόσμια κρίση, το χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και τον πολιτικό κόσμο, είχε και η προκήρυξη της ίδιας οργάνωσης μετά την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Citibank, επίσης με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, στις 18 Φεβρουαρίου 2009, στη Ν. Κηφισιά.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν επικοινωνήσει με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία, προειδοποιώντας για την έκρηξη, για ένα λευκό βαν γεμάτο με εκρηκτικά το οποίο, θα εκρήγνυτο σε 40 λεπτά από το τηλεφώνημα. H έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και έγινε αισθητή σε γειτονικές περιοχές, ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από τζάμια που έσπασαν σε απέναντι κτίριο.

Με την προκήρυξη που ήρθε 7 ημέρες αργότερα, τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν και την βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη στις 12 Μαίου 2009, όπου μέλη της είχαν έρθει τετ α τετ με τρεις συνοριοφύλακες (δύο άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στη θέα των όπλων.

Ο ή η συγγραφέας της προκήρυξης αφιέρωνε το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου στην παγκόσμια και την ελληνική οικονομική κρίση με «στόχους», τον θεσμό του Χρηματιστηρίου, το τραπεζικό σύστημα και το σύνολο του εγχώριου πολιτικού κόσμου. Τα οικονομικά τμήματα- αναλύσεις του Επαναστατικού Αγώνα, είχαν αποδοθεί από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Πώλα Ρούπα, που έχει σπουδάσει στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Ανάλογες και εκτενείς οικονομικές αναλύσεις εμπεριέχει και αυτή η προκήρυξη στο ίδιο «ύφος» και γραφή με εκείνη του Χρηματιστηρίου.

Σε άλλα σημεία της προκήρυξης του Χρηματιστηρίου η οργάνωση προειδοποιούσε τις αστυνομικές δυνάμεις που ενδεχομένως στο μέλλον θα «διασταυρωθούν» με μέλη του «Ε.Α.» να κατεβάσουν τα όπλα τους για να σώσουν τη ζωή τους. Αναφερόμενη, σε όσα συνέβησαν στη συνάντηση των μελών της οργάνωσης με αστυνομικούς λίγο πριν από την έκρηξη στο υποκατάστημα της Eurobank τον Μάιο του 2009.

Και στην «καθυστερημένη» προκήρυξη για τα γραφεία της Ν.Δ, ο συγγραφέας της, γράφει χαρακτηριστικά: «Κλείνουμε, με την υπόσχεση προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και με την συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς μας στόχους, να πράξουν ότι και οι συνάδελφοι τους εκείνη τη νύχτα: δηλαδή απολύτως τίποτα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ’ αρχής σχεδιάσει».

Η Ο.Λ.Α επαληθεύει τα δημοσιεύματα για την προσπάθεια χρήσης ρουκετοβόλου RPG, και μάλιστα δύο φορές, αναδεικνύοντας τον ανούσιο τακτικισμό διάψευσης-αποσιώπησης της οπλικής ισχύς των δραστών της επίθεσης, από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Το ζήτημα πλέον είναι πως παρά τις δεκάδες συλλήψεις μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, η «Συνωμοσία» δηλώνει ενεργή με δύο χτυπήματα σε στόχους που σχετίζονται με το σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και ο Επαναστατικός Αγώνας δια μέσου της Ο.Λ.Α. με στόχο υψηλού συμβολισμού, το πρωθυπουργικό γραφείο.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα