Σκορδάς: Ανοιχτά επτά Κυριακές τον χρόνο τα καταστήματα

Στον ΒΗΜΑ FM μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Διαβάστε τι είπε:

Για το νέο αγορανομικό κώδικα, τις εκπτωτικές περιόδους και τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Δίνεται σήμερα για δημόσια διαβούλευση. Αυτό σημαίνει την αυστηροποίηση των προστίμων για όσους παραβαίνουν την αγορανομική νομοθεσία

κι εκεί ρυθμίζεται το θέμα των εκπτώσεων και των κυριακάτικων καταστημάτων.

Προτείνουμε δημιουργία τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων: δύο όπως τις ξέρουμε ως τώρα και δύο ενδιάμεσα δεκαήμερα. Με αυτό τον τρόπο θα δούμε όλη τη χρονιά χαμηλότερες πραγματικές τιμές στις συναλλαγές. Την πρώτη Κυριακή κάθε μιας από αυτές τις τέσσερις περιόδους, τα καταστήματα να μπορούν να είναι ανοιχτά. Στόχος μας όχι μόνο η μείωση της ανεργίας αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού. Προσθέτοντας τις δύο παραμονές των χριστουγεννιάτικων γιορτών και μια αυτή του Πάσχα, τα καταστήματα από εδώ και πέρα θα είναι συνολικά ανοιχτά επτά Κυριακές το χρόνο. Φέτος τα καταστήματα θα ανοίξουν και την Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά.

Στο σύνολο των 52 Κυριακών του έτους, τα καταστήματα επιφάνειας μικρότερης των 250τμ θα μπορούν να ανοίγουν προαιρετικά όποτε θέλουν.

Για τα πρόστιμα του αγορανομικού κώδικα

Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται και μέχρι ενός ορισμένου ύψους θα καταβάλλονται επί τόπου στον ελεγκτικό μηχανισμό που θα διενεργεί τους ελέγχους. Αν κάποιος πληρώσει μέσα σε 30 μέρες από την κοινοποίηση της επιβολής του προστίμου, θα μπορεί να έχει κάποια έκπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα