Σχέδια από την κυβέρνηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο έθιξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους».

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για το Δημόσιο, επεσήμανε ότι πρέπει να ανοίξει το θέμα της άρσης της μονιμότητας,

ωστόσο διευκρίνισε στο Βήμα FM πως «θα συζητήσουμε εάν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς, γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις. Αυτό για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό», δήλωσε.

Η ήπια εκδοχή για την άρση της μονιμότητας

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ήπια εκδοχή της εφαρμογής της άρσης της μονιμότητας αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Οπως εξάλλου διευκρίνισε ο υπουργός, «από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ και ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και εάν σ’ αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου», τόνισε.

Κλείνοντας, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει τελειώσει με τον ποσοτικό στόχο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και πλέον επικεντρώνεται σε διαρθρωτικές και ποιοτικές αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα