«Σαρώνει» η κακοκαιρία στις ΗΠΑ – 16 νεκροί

Νεκρούς και έντονα προβλήματα αφήνει πίσω της η χιονοθύελλα που έχει σαρώσει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Σικάγο, τη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα και οι θερμοκρασίες πολικές.

Οι συγκοινωνίες και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέλυσαν, ενώ τα οδικά δίκτυα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνα και οι οδηγοί καλούνται να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους. Οι αρχές έχουν επιστρατεύσει

εκχιονιστικά προκειμένου να διατηρηθούν ανοικτοί οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι.
Πληροφορίες από τα αμερικανικά δίκτυα αναφέρουν ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη σφοδρή χιονοθύελλα, οι περισσότεροι σε τροχαία που συνδέονται με την κακοκαιρία. Το θερμόμετρο στη Νέα Υόρκη έδειξε τη νύχτα 18 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες άλλες καθυστέρησαν από και προς τα τρία αεροδρόμια της μεγαλούπολης, το Νιούαρκ, το Λα Γκουάρντια και το JFK Ειδικά το διεθνές αεροδρόμιο JFK έκλεισε για τρεις ώρες προτού ανοίξει και πάλι σταδιακά, καθώς ο ήλιος επέστρεψε.

Στη Βοστόνη περισσότερες από 190 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 500 στη Φιλαδέλφεια όπου η θερμοκρασία ήταν στους -16 βαθμούς. Ρεκόρ χιονιού καταγράφηκε στο Μπόξφορντ, βόρεια της Βοστόνης όπου έπεσαν 61 εκατοστά και η θερμοκρασία ήταν κάτω από τους -20 βαθμούς την Παρασκευή. Συνολικά, περίπου 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν από την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον Καναδά, το πολικό ψύχος έχει χτυπήσει όλες τις περιφέρειες της ανατολικής περιοχής. Στο Κεμπέκ το θερμόμετρο έδειξε -29 βαθμούς την Παρασκευή μετά από τη θερμοκρασία ρεκόρ των – 33,9 βαθμών την Πέμπτη. Ο υδράργυρος έπεσε στους -44 βαθμούς σε περιοχή 400 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα