Σαμαράς: Τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ

Εμμέσως απάντησε στις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και το αίτημα για συνάντηση πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του ΕΒΕΑ.

Στην ομιλία του στάθηκε στην ανάγκη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Δημόσιο. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα

είχε καταντήσει jurassic park όπου επιβίωσαν οι δεινόσαυροι. «Εμείς θα αποδείξουμε ότι έχουμε την πολιτική βούληση. Η ΕΡΤ υπήρξε σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες. Δημιουργείται δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση με λιγότερο προσωπικό και ένα τεράστιο αρχείο που δεν θα λεηλατείται. Μια τηλεόραση που δεν θα είναι περιφερειακή σε τηλεθέαση. Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι».

Υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα αποζημιωθούν πλήρως ενώ πολλοί θα επαναπροσληφθούν με αξιοκρατικά κριτήρια ενώ από το κλείσιμο της ΕΡΤ θα δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς νέους να προσληφθούν στο Δημόσιο και να καλύψουν κρίσιμους τομείς όπως η υγεία.

Εκανε λόγο για συντεχνία δημοσιογράφων που επέβαλε σιωπή και θύμισε ότι και στο παρελθόν προκηρύχθηκαν απεργίες ημέρες που είχαμε σημαντικές επισκέψεις ξένων που ήρθαν να δώσουν στήριξη στη χώρα.

Απευθυνόμενος στους βραβευμένους από το ΕΒΕΑ για τη δράση τους επιχειρηματίες είπε ότι αντιπροσωπεύουν (σε αντιδιαστολή με όσα προανέφερε) την ελπίδα για τη χώρα και την ανάκαμψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα