Σαμαράς: Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν – Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας LIVE

Μπορεί η Κ.Ο. της ΝΔ να εμφανίστηκε συμπαγής στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στο κόμμα που μιλούν για έλλειψη ενημέρωσης και έτσι τρεις ημέρες πριν ψηφιστούν τα μέτρα ο πρωθυπουργός προσπαθεί να λειτουργήσει κατευναστικά.

Οι πληροφορίες λένε ότι στη ΝΔ δεν θα υπάρξουν ούτε την Τετάρτη διαρροές. Όμως, ο κ. Σαμαράς αναμένεται σήμερα με την ομιλία του να στείλει μήνυμα όχι μόνον

προς τους τους βουλευτές, αλλά και προς τους κυβερνητικούς εταίρους και τους πολίτες.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να υπερψηφιστούν τα μέτρα, τα οποία θα περιγράψει ως διαβατήριο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Live stream videos at Ustream

Θα επισημάνει επίσης ότι η καταβολή των 31,5 δισ. απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και θα επαναλάβει ότι είναι η τελευταία φορά που λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα.

Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας θα τεθεί με τον κ. Σαμαρά να επαναλαμβάνει ότι αυτή την στιγμή δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών από τις 9:30 το πρωί με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση ενημέρωσε αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ για το πακέτο των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή σε δραματικούς τόνους είπε: «Υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και στηρίζεται από την Βουλή γιατί έχει ως εθνικό στόχο το άλμα προς τα εμπρός. Πολλοί λιποψυχούν γιατί θεωρούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε και άλλοι το επιδιώκουν» και πιο κάτω πρόσθεσε «Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Ένα λάθος στις επιλογές μας οδηγεί την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρωζώνης με απρόβλεπτα δινά για την χώρα. Δεν είναι εκβιασμός είναι πραγματικότητα αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα».

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα συνεδριάσει στα γραφεία του κομματος στην Λ.Συγγρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα