Σαμαράς: «Είμαι με την μεσαία τάξη, δεν υπάρχει φόρος 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ»

Αλλάζουν όλα στο φορολογικό – Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως μόλις μπορέσει η κυβέρνηση θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και ανακοίνωσε επίδομα από το πρώτο παιδί.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου φαίνεται πως αλλάζει το τοπίο για το φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο υπήρξαν διαρροές, ερασιτεχνισμοί, προκαλώντας αναστάτωση

ακόμα και τρόμο στους πολίτες.

Ο κ. Σαμαράς με όλα όσα δήλωσε και με αυτά που δεσμεύτηκε φαίνεται πως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου και γεννάται το ερώτημα εάν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών ή το δεύτερο με ερασιτεχνικό τρόπο, βάζει φωτιές στη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Κι αυτό γιατί το βράδυ της Τρίτης, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει φόρος 45% για εισοδήμα άνω των 26.000 ευρώ, ενώ ανακοίνωσε μάλιστα και φοροελαφρύνσεις για τα συγκεκριμένα εισοδήματα. Σε πλήρη δηλαδή αντίθεση αυτές οι δηλώσεις με τις διαρροές των τελευταίων ημερών.

Διαψεύδοντας λοιπόν κατηγορηματικά την πρόβλεψη για φορολογικούς συντελεστές 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί ένα σταθερό και απλό φορολογικό σύστημα.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς δηλώνοντας πως «είμαι με τους μικροαστούς όχι εναντίον τους» δεσμεύτηκε πως υπάρξουν επιδόματα από το πρώτο παιδί με εισοδηματικά κριτήρια, την ώρα που το οικονομικό επιτελειο είχε πάρει την κατεύθυνση της κατάργησης όλων των επιδομάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα