Ρόμνεϊ: Διαβεβαιώνω κάθε επιχειρηματία ότι οι επενδύσεις του δεν θα εξαφανισθούν όπως στην Ελλάδα

Tην Ελλάδα χρησιμοποίησε ως αρνητικό παράδειγμα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ κατά την ομιλία του με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Τάμπα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο σχέδιό του για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων

θέσεων εργασίας, ο Ρόμνεϊ δήλωσε πως:

Διαβεβαιώνω κάθε επιχειρηματία και καθέναν που δημουργεί θέσεις εργασίας ότι οι επενδύσεις τους στην Αμερική δεν θα εξαφανισθούν όπως αυτές στην Ελλάδα, ότι θα μειώσουμε το έλλειμμα και θα βάλουμε την Αμερική σε πορεία προς ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, αποδεχόμενος το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές στο τέλος ενός συνεδρίου στο οποίο έγιναν τα πάντα για να τονισθεί η ανθρώπινη διάσταση του υποψηφίου δεσμεύτηκε να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία στην ανάκαμψη.

«Αποδέχομαι την υποψηφιότητα», δήλωσε, μιλώντας στους εκπροσώπους του κόμματος, κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ζητώντας να «ξαναζωντανέψει η υπόσχεση» μιας Αμερικής «απογοητευμένης» από τέσσερα χρόνια προεδρίας του Ομπάμα, ο Ρόμνεϊ υποστήριξε πώς «αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας δεν είναι ούτε περίπλοκο ούτε βαθύ».

Ο Ρόμνεϊ παρουσίασε ένα σχέδιο από 5 σημεία για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, ξέροντας πως η οικονομία είναι το υπ” αριθμόν ένα μέλημα των Αμερικανών. Το ποσοστό ανεργίας είναι στη χώρα 8,3%.

Στην ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε απ” ευθείας σε εκατομμύρια αμερικανούς τηλεθεατές, ο πλούσιος 65χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να ανοιχτεί στους Αμερικανούς, μιλώντας για την ιστορία του, τις ρίζες του, την οικογένειά του και την πίστη του ως Μορμόνου.

Μετά τη στέψη του στην Τάμπα, έπειτα από ένα μακρύ δρόμο πέντε ετών γεμάτο παγίδες, ο Μιτ Ρόμνεϊ πρέπει τώρα να προσπαθήσει να πείσει τους Αμερικανούς να τον επιλέξουν απέναντι στον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά το τέλος του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, ο Ρόμνεϊ πρόκειται να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία σήμερα στη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια, δύο Πολιτείες πολύ σημαντιές για τις προεδρικές εκλογές. Η εκστρατεία μπαίνει τώρα στην τελική ευθεία, μετά και το συνέδριο που θα πραγματοποήσει το Δημοκρατικό Κόμμα στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα