Ραχήλ Μακρή: Η Ανάπτυξη δεν υλοποιείται με πρακτικές βίας και αποπροσανατολισμού

Η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων με δελτίου τύπου τονίζει ότι η Ανάπτυξη δεν υλοποιείται με πρακτικές βίας και αποπροσανατολισμού, όπως συμβαίνει στο Νομό Χαλκιδικής.

Η κοινωνία, η ανάπτυξη και το περιβάλλον βασίζονται σε λεπτές ισορροπίες, οι οποίες απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και σοβαρή προσέγγιση για να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αντίθετα με τις οικουμενικές αυτές παραδοχές η Κυβερνητική πολιτική

βασιζόμενη σε νεοφιλελεύθερες ουτοπίες, που η ιστορία και η οικονομική θεωρία έχουν ακυρώσει εν τη πράγμασι, αναπτύσσει αντανακλαστικά διχασμού στο υπό στόχευση κοινωνικό σύνολο προκειμένου να δικαιολογήσει χαριστικές συμβάσεις προς ημετέρους δήθεν επενδυτές. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να διαιρεθεί η κοινωνία της Χαλκιδικής. Η εφαρμογή αυτού του τρόπου δράσης εκμεταλλεύεται την ανάγκη για εργασία ανθρώπων, που επιθυμούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια την οικογένεια τους, για να τους μετατρέψει σε υπέρμαχους μιας μονάδας εξόρυξης που δρα στα όρια της Ελληνικής έννομης τάξης. Στο ίδιο πλαίσιο υποδαυλίζονται βίαια επεισόδια για να δημιουργηθεί επικοινωνιακό άλλοθι και να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συσπειρώνοντας κάθε υγιώς σκεπτόμενο Πολίτη καλούμε τους Κυβερνώντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου και εάν προέρχεται και σε όποιον και εάν απευθύνεται. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος να πηγαίνει με φόβο στην εργασία του. Δεν μπορεί να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα κανενός πολίτη. Δεν μπορεί να βιάζεται το περιβάλλον και να υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών. Δεν μπορεί να διακυβεύεται η πραγματική ανάπτυξη μιας άκρως τουριστικής περιοχής. Δεν μπορεί να υπογράφονται χαριστικές συμβάσεις με μόνο γνώμονα το κέρδος ιδιωτών και επιχειρήσεων χωρίς να διασφαλίζεται πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον και τα έσοδα του Κράτους.

Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις θυσίες του Ελληνικού Λαού για να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο αναπτυξιακής πολιτικής. Ενός πλαισίου διεθνών διαγωνισμών που εξασφαλίζει τον Εθνικό Ορυκτό Πλούτο, δεν διασπαθίζει τα έσοδα υπέρ κανενός κομματικού φίλου, ενώ παράλληλα υποχρεώνει τους επενδυτές να τηρούν τους περιβαλλοντολογικούς όρους και τις συμβατικές υποχρεώσεις που εξασφαλίζουν το Δημόσιο Συμφέρον.

Ενθαρρύνουμε τους σοβαρούς επενδυτές, αλλά λέμε όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Μόνο οι επιχειρήσεις που θα διασφαλίσουν τους περιβαλλοντικούς όρους θα πάρουν άδεια. Εδώ είναι Ελλάδα! Δεν είμαστε το τριτοκοσμικό προτεκτοράτο που επιθυμεί η Συγκυβέρνηση να δημιουργήσει για να παρέχουμε πλουσιοπάροχη προίκα τις ζωές των Ελλήνων στο βωμό του κέρδους οποιουδήποτε εγχώριου ή ξένου τοκογλύφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα