Πυροβολισμοί σε κτίριο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ-Τέσσερείς νεκροί [εικόνες-βίντεο]

Συναγερμός σήμανε στην Ουάσινγκτον ύστερα από την είδηση πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί μέσα σε κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α., μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι πληροφορίες για τους τραυματίες παραμένουν συγκεχυμένες και τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν πως 10 άνθρωποι οδηγήθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού υπεύθυνος της επίθεσης είναι ένας ένοπλος, ντυμένος στα μαύρα,

ο οποίος πυροβόλησε αρκετές φορές.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές κάνουν λόγο και για νεκρούς. Ειδικότερα η βρετανική εφημερίδα «dailymail» αναφέρει πως τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.


(Πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας)

Η κινητικότητα των δυνάμεων Ασφαλείας στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης είναι μαζική, ενώ ασθενοφόρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, την ίδια στιγμή που περιπολικά της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει σημεία-κλειδιά κοντά στις εγκαταστάσεις. Παράλληλα, ομοσπονδιακοί πράκτορες έχουν σπεύσει επιτόπου, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες.

«Πρόκειται για δύο αστυνομικούς και οκτώ πολίτες», εξήγησε η εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Saray Leon, η οποία συμπλήρωσε πως «ο ένοπλος κρύβεται μέσα στο κτήριο 197, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA)».

Η NAVSEA είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή πολεμικών σκαφών και υποβρυχίων.


(Η βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον)

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08.20 το πρωί, τοπική ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α. (15.20 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας). Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ένοπλος πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στον αέρα, όπου εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα